Ρίο, Σ' Αγαπώ κατά το ελληνικότερο

rio
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Με το Μουντιάλ να έχει κάνει το καλοκαίρι που μας πέρασε το Ρίο Ντε Τζανέιρο το κέντρο του κόσμου (κάτι που ποδοσφαιρικά τουλάχιστον οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν ακόμα να ξεχάσουν), μία ταινία για την πόλη επιβάλλεται.

Ακολουθώντας το «Cities of Love» το επιτυχημένο project ορισμένων σκηνοθετών, που αναλαμβάνουν να πουν την δική τους ιστορία κάθε φορά για την «τιμώμενη» πόλη, η ταινία «Rio, I love you» (ή «Rio, Eu Te Amo» ή Rio…σε όποια γλώσσα θέλετε) έφτασε στις κινηματογραφικές  οθόνες.

dan behr

Στην τρίτη κατά σειρά σπονδυλωτή ταινία, υπάρχουν οι δημιουργίες των Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, John Turturro και πολλών ακόμα σκηνοθετών, οι οποίοι προσεγγίζουν από εννέα διαφορετικές ρομαντικές ιστορίες, τις γειτονιές της «Πόλης του θεού».

Πρόκειται για ένα πανέμορφο κινηματογραφικό παζλ, στα χνάρια των «Paris je t’aime» και «New York I love you»,  με το Ρίο Ντε Τζανέιρο και τη μαγική του καθημερινότητα, να αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους, που όλες μαζί θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της πόλης μέσα από ένα μείγμα πολιτισμών.

Σκηνοθεσία: Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Sang-soo Im, Nadine Labaki, Fernando Meirelles, José Padilha, Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, John Turturro, Andrucha Waddington. Παίζουν: Εmily Mortimer, Harvey Keitel, Vincent Cassel, John Turturro, Vanessa Paradis κ.α. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.