Κακώς εκνευρίσατε τον Keanu Reeves

keanu
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο Keanu Reeves, είναι χήρος (άλλος Μel Gibson μας βρήκε) και έχει ένα σκύλο, που τον δολοφονούν κάποιοι κακοποιοί, οι οποίοι εισβάλλουν στο σπίτι του. Το σκύλο αυτόν, του τον είχε χαρίσει η γυναίκα του. Άρα συναισθηματική αξία ανεκτίμητη.

Και αν η ιστορία σταματούσε εκεί όλα θα ήταν καλά. Οκ. Θα στενοχωριόταν για το σκυλί αλλά θα το ξεπερνούσε. Ωστόσο υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά.

Ο Keanu Reeves δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι ο «John Wick» στη νέα ταινία των Chad Stahelski και David Leitch, που αναμένεται σε λίγο καιρό στις αίθουσες (όχι τις ελληνικές, για εμάς θα αργήσει ακόμα). Το σενάριο του Derek Kolstad τον θέλει να είναι πρώην πληρωμένος δολοφόνος και εδώ είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν, όπως φαίνεται στο νέο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε στο youtube.

Δεν έχει και τίποτα να χάσει (γυναίκα και σκυλί τους έχει ήδη κλάψει) και έτσι ο John Wick είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση. Έχει βάλει σκοπό να μην αφήσει ψυχή ζώσα. Και δεν τον αδικώ (σεναριακά). Πάντως η ταινία, όπως φαίνεται από τα πρώτα πλάνα μάλλον θα είναι συμπαθητική. Η δράση αναμενόμενη. Το απαραίτητο πιστολίδι πέφτει σωρηδόν ικανοποιώντας τον θεατή που αναζητά πολλή δράση (από τον καναπέ του).

Το τρέιλερ είναι αρκετά σκοτεινό με αρκετές δόσεις έντονου κόκκινου, κίτρινου, μπλε που σου ξυπνούν το μάτι. Απλή …καθημερινή δράση δηλαδή σε μία ταινία που το σενάριο είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στον πρωταγωνιστή.

Σημαντικό κίνητρο βέβαια για να το δει κανείς είναι ο Willem Dafoe, όνομα εγγύηση, αλλά μία επιφύλαξη πρέπει να την διατηρήσω. Στο καστ υπάρχουν ακόμα οι Adrianne Palicki και Ian McShane, ενώ ο «John Wick» αναμένεται στις αμερικάνικες αίθουσες στις 24 Οκτώβρη.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]