7 νέες τηλεοπτικές σειρές γεμάτες μυστήριο

stalker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το σινεμά τo αγαπώ αλλά η τηλεόραση με μεγάλωσε. Είμαι της γενιάς της ιδιωτικής τηλεόρασης, των αμερικάνικων σειρών (ναι και το Beverly Hills, το έβλεπα δε ντρέπομαι να το παραδεχτώ).

Με τα χρόνια και την όποια εμπειρία ζητάς ως θεατής νέα πράγματα. Για να μη βαριέσαι. Εγώ για παράδειγμα λατρεύω τις σειρές με δολοφόνους και εξιχνιάσεις εγκλημάτων. CSI, Law and Order για αρχή.

Τα ενδιάμεσα χρόνια τα προσπερνώ και φτάνω αισίως στο σωτήριο έτος 2014-2015. Ή μάλλον όχι έτος καλύτερα τηλεοπτική σεζόν. Το «Τrue Detective» έκανε μεγάλη ζημιά: έβαλε ψηλά τον πήχη για την τηλεόραση.

Και αυτή νομίζω θα ανταποκριθεί. Μια ματιά στις νέες σειρές αυτού του είδους που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν (ή μόλις ξεκίνησαν), εμένα τουλάχιστον με έπεισαν.

Picasa

Το «How to Get Away with Murder» δεν είναι καθαρά νέα σειρά, αλλά κέρδισε τους θεατές και φυσικά συνεχίζεται. Η παραγωγός Shonda Rimes (η δημιουργός του Grey’s Anatomy δηλαδή) επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος με την Viola Davis στο τιμόνι ως μία δικηγόρος υπεράσπισης, που μαζί με τους φιλόδοξους μαθητές της, μπλέκεται σε εγκλήματα που προσπαθούν να εξιχνιάσουν.

Αυτό που μάλλον θα με κερδίσει είναι το «Stalker» που θα προβάλλεται από το CBS (από σήμερα νομίζω). Μία ειδική μονάδα αστυνομικών ασχολείται με αυτόν ακριβώς τον τομέα. Αναλαμβάνει να βρει τους παρανοϊκούς που παρακολουθούν τα θύματά τους εισβάλλοντας βίαια, ήσυχα, ύπουλα στη ζωή τους.

Επικεφαλής της ειδικής αυτής μονάδας η πρώην τηλεοπτική Nikita, Maggie Q, ως ντετέκτιβ Beth Davis, με τον Dylan McDermott να πρωταγωνιστεί ως ένας από τους υφισταμένους τους, ντετέκτιβ Jack Larsen.

Το «Backstrom» του Fox ξεκινά στα μέσα της σεζόν με τον Rainn Wilson στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά είναι βασισμένη σε μία …σειρά σουηδικών βιβλίων άρα αναμένεται σκοτεινό, όπως αγαπά ο Βορράς αλλά και λίγο κωμικό, όπως φαίνεται από την επιλογή του πρωταγωνιστή.  Ένας υπέρβαρος, οξύθυμος ντετέκτιβ, που προσπαθεί (και αποτυγχάνει) να αλλάξει την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του ενώ αναλαμβάνει να διαλευκάνει νέες, τρομακτικές υποθέσεις. Εκτός από τον Rainn Wilson θα δούμε ακόμη τους Genevieve Angelson και Dennis Haysbert μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Πιο σκοτεινό έρχεται το «Forever» στο ABC, όπου ο Ioan Gruffudd υποδύεται τον Dr. Henry Morgan, τον πιο διάσημο ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης, που αναλαμβάνει τη δουλειά αυτή γιατί θέλει να βρίσκεται κοντά στους νεκρούς. Το κίνητρό του είναι πιο εγωκεντρικό βέβαια, γιατί ο ίδιος είναι αθάνατος. Μαζί του θα δούμε τους Alana De La Garza, Joel David Moore κ.α.

Το «Gracepoint» (Fox) έχει ήδη τελειώσει τα γυρίσματα των 3ων πρώτων επεισοδίων του. Πρόκειται για το αμερικανικό remake του Broadchurch του ITV και αφορά στη δολοφονία ενός μικρού αγοριού. Το τέλος έχει ξαναγραφτεί για το αμερικάνικο κοινό αλλά σε γενικές γραμμές το ύφος παραμένει το ίδιο με τους  Kevin Zegers, Sarah-Jane Potts, David Tennant στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτό που αδημονώ να δω είναι το «Secrets and Lies» του ABC, με την υπέροχη Juliette Lewis στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα μυστήριο 10 επεισοδίων (μάλλον στα χνάρια του True Detective) θα αρχίσει να ξετυλίγεται όταν ο o Ryan Phillippe ανακαλύψει το πτώμα του γιου του γείτονά του. Όλες οι υποψίες θα πέσουν πάνω του και η Juliette Lewis καλείται να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο. Οι πληροφορίες λένε ότι κάθε επεισόδιο θα έχει και μία διαφορετική υπο-ιστορία, που όλες στο τελευταίο επεισόδιο θα καταλήξουν να δίνουν την τελική λύση στο βασικό φόνο.

Στα μέσα της σεζόν ξεκινά και η τηλεοπτική παραγωγή «Wayward Pines» του δικτύου Fox. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η σειρά; Έχει σκηνοθέτη τον M. Night Shyamalan, που παλαιότερα μας είχε κακομάθει με την «Έκτη αίσθηση» και το «Unbreakable». Κάπου στη συνέχεια το έχασε αλλά ελπίζω να έχει επιστρέψει στο σκοτεινό και όλο ανατροπές ύφος του.

Η νέα του τηλεοπτική προσπάθεια φαντάζει πάντως αρκετά καλή καθώς σεναριακά βασίζεται στην ομότιτλη best seller νουβέλα «Pines» του Blake Crouch. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Ethan Burke, ή καλύτερα ο υποτιμημένος υποκριτικά Matt Dillon, ως μυστικός αστυνομικός που φτάνει στο Wayward Pines του Idaho για να ερευνήσει τη εξαφάνιση δύο ομοσπονδιακών πρακτόρων.

Αντί για απαντήσεις, μπαίνει όλο και πιο βαθιά σε ερωτήματα και μυστικές υποθέσεις που ίσως δεν τον αφήσουν ποτέ να φύγει από το Wayward Pines…ζωντανό. Η παραγωγή έχει έτοιμο τον πρώτο κύκλο, τώρα βρίσκονται στα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου, αλλά τίποτα δεν έχει προβληθεί ακόμα. Ακούγεται πάντως πολλά υποσχόμενο.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]