Christian Bale: «Ο Μωυσής ήταν προβληματισμένος, θυελλώδης και άστατος»

exodus2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Άνετος και χαλαρός, ο Christian Bale σκιαγράφησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον χαρακτήρα του Μωυσή που υποδύεται στη νέα ταινία του Ridley Scott «Η έξοδος: Θεοί και βασιλιάδες».

Μέσα από ένα 37άλεπτο βίντεο ο οσκαρικός ηθοποιός μοιράστηκε τη δική του οπτική για τον Μωυσή στη νέα βιβλική ταινία, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Δεκεμβρίου.

«Το σπουδαιότερα για μένα, εκτός από το να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχα ιδέα για τον Μωυσή και όλα αυτά, ήταν ότι επρόκειτο για έναν πολύ περίπλοκο χαρακτήρα» είπε απαντώντας σε μία ερώτηση. «Ήταν ένας πολύ προβληματισμένος, θυελλώδης και άστατος άνθρωπος. Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η φύση του Θεού. Ήταν εξίσου πολύ άστατος» συνέχισε ο Bale διευκρινίζοντας ότι η θρησκευτική του εκπαίδευση ήταν κάτι λιγότερο από αυτό που προσφέρει ένα κυριακάτικο σχολείο.

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο σύμφωνα με το Hollywood reporter, διάβασε αρκετά βιβλία μεταξύ των οποίων την Πεντάτευχο (Τορά) που όπως παραδέχτηκε του πήρε κάμποσο καιρό, το «Μoses; A Life» του Jonathan Kirsch αλλά και το Κοράνι.

Στο φιλμ ο Bale παίζει απέναντι στον Joel Edgerton, που υποδύεται τον Ραμσή και η ιστορία επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Μωυσή να οδηγήσει έξω από την Αίγυπτο 600.000 εβραίους, μετά την καταστροφική πανούκλα.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να συμπτύξεις όλα τα γεγονότα, γιατί μπορούσες να κάνεις μία ταινία 8-10 ωρών. Υπάρχει λόγος που λέγεται Έξοδος και όχι Μωυσής» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια βέβαια παραδέχτηκε ότι μετά την πρώτη συζήτηση για το ρόλο παρακολούθησε τη «Ζωή του Μπράιαν» από τους Monty Python και την «Ιστορία του Κόσμου: Μέρος πρώτο» από τον Mel Brooks. «Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ όταν υποδύεσαι κάτι τόσο σοβαρό. Πρέπει να έχεις μία κωμική αισθητική κάθε μέρα στα γυρίσματα» ανέφερε κλείνοντας ο διάσημος ηθοποιός.