Οι διακοπές του σκανδαλιάρη μικρού Νικόλα

nikolas
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο σκανδαλιάρης και πασίγνωστος μικρός Νικόλας, που όλοι λατρεύουμε τις περιπέτειές του, παίρνει σάρκα και οστά και από ένα υπέροχο παιδικό γίνεται μία οικογενειακή κωμωδία.

«Ο μικρός Νικόλας πάει διακοπές», όπως τις έχει ονειρευτεί ο βραβευμένος με César σεναρίου, σκηνοθέτης και σεναριογράφος  Laurent Tirard. Ο μικρός Νικόλας δε μπορεί παρά να παραμείνει πιστός στον άτακτο εαυτό του και έτσι επιμένει με τον δικό του χαριτωμένο τρόπο να κάνει τις σκανδαλιές του.

Σύμφωνα με το σενάριο, η σχολική χρονιά έχει τελείωσε και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και τη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή.

Ο Φρικτιέ, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο, που μιλάει ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρεπέν. Υπάρχει και ο Κομ, που είναι ενοχλητικά ισχυρογνώμων. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει την Ιζαμπέλ, που δεν τον χάνει στιγμή από τα γουρλωμένα της μάτια. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όλοι τους θα κάνουν αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

Σκηνοθεσία: Laurent Tirard, Παίζουν:  Valérie Lemercier, Kad Merad, Dominique Lavanant, François-Xavier Demaison κ.α. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood.