O ανθρώπινος κόσμος του Caravan Project

project

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ "Κοινωνικό Ωδείο".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος του Caravan Project ξεδιπλώνεται σε 7 πόλεις της Ελλάδας με πρώτο σταθμό τη Μυτιλήνη και πυρήνα τις ιστορίες όλων μας.

Η 15η Οκτωβρίου είναι καταλυτική ημερομηνία. Είναι η μέρα που το Caravan Project, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ελλάδα, για μία ακόμα φορά.

Θα περιπλανηθεί, με το αυτοκινούμενο όχημά του, που εδώ και 3 χρόνια ταξιδεύει ανάμεσά μας, ανάμεσα στους κόσμους των ανείπωτων ιστοριών του τόπου μας και με όχημα το ντοκιμαντέρ, τη φωτογραφία και την αφήγηση, φέρνει στο φως τις μνήμες, τα συναισθήματα και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συναντά στο πέρασμά του.

Φέτος, η νομαδική του δράση αποκτά ένα ριζωματικό χαρακτήρα με το χάρτη του νέου οδοιπορικού του να περιλαμβάνει 7 ελληνικές πόλεις, στις οποίες θα εγκατασταθεί για 1 μήνα, αρχής γεννωμένης από τη Μυτιλήνη. Πώς μπορεί κανείς να φέρει στο φως τις κρυμμένες ιστορίες ενός τόπου; Πόσους ανείπωτους κόσμους βιώνει ο καθένας μας και πώς μπορούν να απελευθερωθούν; Τι σημαίνει  η «διάσωση της προφορικής ιστορίας και μνήμης;».

Το Caravan Project, το οδοιπορικό με ένα αυτοκινούμενο, που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2011 από μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών, με αφορμή την κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο που έχει στις ζωές των πολιτών αυτής της χωράς, μας προσκαλεί για να μας δώσει τις δικές του απαντήσεις.