Έτσι πάει η Ιταλία στα Oscar

capitale-umano
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο Paolo Virzi έχει βάλει πλώρη για την μεγάλη βραδιά της αμερικανικής ακαδημίας παρέα με το δικό του... Ανθρώπινο Κεφάλαιο.

Il Capitale umano, ο πρωτότυπος τίτλος της πολυβραβευμένης ταινίας του Το Ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο είναι μάλιστα και η επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Oscar καλύτερης ξενόγνωσσης ταινίας.

Με επτά Βραβεία (Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Ήχου), από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου David di Donatello 2014, το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, για τη Valeria Bruni Tedeschi, στο Tribeca Film Festival 2014 και το Βραβείο Καλύτερης ταινίας, στις Χρυσές Σφαίρες της Ιταλίας 2014, δεν είναι περίεργο που η συγκεκριμένη ταινία διεκδικεί αξιώσεις.

Βασισμένη στο bestseller  «Human Capital» του Stephen Amidon, η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας; Το κάθε ανθρώπινο κεφάλαιο προσεγγίζει την ιστορία από την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Paolo Virzi. Πρωταγωνιστούν: Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni,  Tedeschi, Guglielmo Pinelli, Fabrizio Gifuni, Gigio Alberti κ.α. Η ταινία προβάλλεται από τη StraDa Films.