Πέθανε η ηθοποιός Elizabeth Peña

pena
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Σε ηλικία 55 ετών πέθανε η γνωστή ηθοποιός Elizabeth Peña, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της μάνατζέρ της Gina Rugolo.

Η Elizabeth Peña, γνωστή για την ευελιξία της να υποδύεται δραματικούς ρόλους, όπως στο «Lone Star» αλλά και κωμικούς χαρακτήρες, όπως στην τηλεοπτική σειρά «Modern Family» πέθανε την Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες έπειτα από μία σύντομη περιπέτεια με την υγεία της. Ωστόσο, δε δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τα αίτια του θανάτου της.

Η Peña είχε εκδηλώσει την αγάπη της για την υποκριτική από πολύ μικρή καθώς ο πατέρας της ήταν γνωστός σεναριογράφος, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης ενώ η μητέρα της παραγωγός. Έτσι, από τα 8 της χρόνια κιόλας, η Κουβανοαμερικανή ηθοποιός είχε ξεκικήσει ήδη να προετοιμάζει το μέλλον της για το Χόλιγουντ.

Σκηνή από την ταινία Jacob's Ladder.

Είχε συμπληρώσει τέσσερις δεκαετίες στην υποκριτική και μεταξύ των ρόλων της ξεχώριζαν εκείνοι σε ταινίες όπως το «La Bamba», το «Down and Out in Beverly Hills», «Jacob's Ladder» και  «Rush Hour».

Η Peña είχε τη διαδρομή της και στην τηλεόραση σε παραγωγές όπως τα «L.A. Law», «Dream On», «Resurrection Blvd» και «Modern Family», όπου υποδύθηκε τη μητέρα της Sofia Vergara.

Ξεκίνησε την πορεία της με την τηλεοπτική κωμωδία του '80 «I Married Dora» ενώ πρόσφατα δάνεισε τη φωνή της στο «The Incredibles», το «Justice League» και το «American Dad» του Seth MacFarlane. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο τηλεοπτικό δράμα «Matador».

Ήταν παντρεμένη από το 1994 με τον Hans Rolla, με τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη και έναν γιο.