Πάμε για ποτό σε κάποια …ταινία;

alex
ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Όπως τα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» είχαν το δικό τους Central Perk έτσι και οι ταινίες που ακολουθούν μας έδειξαν πώς πρέπει να είναι ένας σωστός χώρος για να απολαύσεις το ποτό σου.

Ξεχάστε όμως μπύρες, κοκτέιλ και σφηνάκια γιατί το «Korova Milk Bar» από το «Κουρδιστό πορτοκάλι» (A Clockwork Orange, 1971) του Stanley Kubrick σερβίρει κάτι τελείως διαφορετικό. Αν είστε τόσο διαστροφικό μυαλό όσο οι πρωταγωνιστές του, σίγουρα θα μένατε ικανοποιημένοι από το «παράνομο γάλα», όπως και αν σας το σέρβιραν.

Ο Stanley Kubrick ήταν εξαιρετικός σκηνοθέτης. Κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Έτσι, 9 χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο αλλά κλασικό πλέον, «Κουρδιστό πορτοκάλι» μας σύστησε τον Jack Nicholson στη «Λάμψη» (The Shining, 1980). Το μπαρ  «Gold Room» έκλεψε τις εντυπώσεις. Εξάλλου, ποιος δε θέλει να τον σερβίρουν bartenders σε κόκκινο σμόκιν, σε ένα άνετο και ευρύχωρο μπαρ με αναπαυτικούς καναπέδες;

«New York Bar»: όνομα κλασικό, με εκπληκτική θέα. Πιάτο το Τόκιο μπροστά σου με την Scarlett Johansson και τον Bill Murray σε εκπληκτικές ερμηνείες στην ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση» (Lost in Translation, 2003) της Sofia Coppola.

Σε πιο sci-fi σκηνικά σίγουρα η καντίνα «Mos Eisley» από το Star Wars του George Lucas ήταν εξαιρετική επιλογή. Σχεδόν γελοία αλλά πιασάρικη ζωντανή μουσική, μέσα σε μία φαινομενικά εχθρική ατμόσφαιρα και με ένα αμφιβόλου συστατικών μενού, δεν ακούγεται καθόλου κακό αν θέλεις νέες …εξωπραγματικές εμπειρίες.

Λατρεμένο μπαρ είναι το «Jack Rabbit Slims». Ιδανικό και για αιματοβαμμένο burger, το μπαρ που δημιούργησε ο Quentin Tarantino στο «Pulp Fiction» (1994) είναι ο τέλειος χώρος για να χορτάσεις, να απολαύσεις το milkshake σου, να χαλαρώσεις και φυσικά να χορέψεις σε πιο 70s-80s ατμόσφαιρα.

Μία γιγαντιαία πινακίδα από νέον, μία είσοδος που «φλέγεται» και το «Titty Twister»  από την ταινία «Από το σούρουπο ως την αυγή» (From Dusk Til Dawn, 1996) του Robert Rodriguez είναι ιδανική επιλογή για ακραίες περιπέτειες. Προσοχή όμως η λέξη «Hot» στην επιγραφή «Hot Carnitas and Chicas» χρησιμοποιείται στην …κυριολεξία.

Κάτω από τον γερμανικό ζυγό, ο Tarantino δημιούργησε με ένα ακόμα επικό μπαρ. Σίγουρα όχι γκλαμουράτο, σίγουρα όχι φωτεινό, αλλά το «τύπου» μπαρ-ταβέρνα στο υπόγειο, από την ταινία «Άδοξοι Μπάσταρδη» (Inglourious Basterds, 2009) είναι ό,τι χρειάζεται για συνομωσίες και πιστολίδι.

Τα «Kαλά παιδιά» (Goodfellas, 1990) του Martin Scorsese δε θα μπορούσαν παρά να έχουν το δικό τους χώρο συνάντησης: το Bamboo Lounge. Από το όνομα και μόνο σε προϊδεάζει. Bar/restaurant για να είμαστε ακριβείς, με καλό φαγητό και διαλεχτή πελατεία, μπορείτε να πάρετε ένα μπουκάλι και να κεραστείτε μόνοι σας…αν φυσικά έχετε τις κατάλληλες γνωριμίες.