TISFF: «Ραντεβού» στη συμπρωτεύουσα

dimitria
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η Θεσσαλονίκη για μία ακόμα φορά γίνεται σημείο συνάντησης για όλους, όσοι ζουν και αναπνέουν για τις ταινίες μικρού μήκους. Με λίγα λόγια: το TISFF (Thessaloniki International Short Flm Festival) έφτασε.

Για ένα πενθήμερο, από τις 25 μέχρι τις 29 Οκτώβρη, στον «Αλέξανδρο» πραγματοποιείται το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προβάλλει και προωθεί νέες ιδέες και νέες τάσεις, οι οποίες καταγράφονται στις δουλειές νέων δημιουργών του κινηματογράφου.

Στη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών μηκρού Μήκους Θεσσαλονίκης, που είναι μία συμπαραγωγή με τα 49α Δημήτρια, επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι οι: Anders Walter, ο νικητής των φετινών Oscar 2014 (θα προβληθεί το βραβευμένο έργο του «Helium»), Alexandre Gavras (παραγωγός) και Xavier Legrand (σκηνοθέτης), των οποίων θα προβληθεί το έργο «Avant Que De Tou Perdre», που έφτασε στην πεντάδα των υποψηφίων στην ίδια κατηγορία.

Παράλληλα,  στο φεστιβάλ υπάρχουν και δύο αφιερώματα στον σύγχρονο κινηματογράφο της Γερμανίας της Ρουμανίας με πολυβραβευμένα έργα. Το TISSF στα 8 του πλέον χρόνια, έχει συμπεριληφθεί στα 45 καλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του πλανήτη, -εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν-Φεράν, κ.ά. Είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αυτού του είδους στη συγκεκριμένη λίστα και ανάμεσα στα 3 καλύτερα των Βαλκανικών χωρών.

Πληροφορίες: 25-29 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1, τηλ. 2310270073, ώρες προβολών: Καθημερινά 17:00 – 20:00 & 21:00 – 00:00, τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ, www.tisff.eu.