Ασπρόμαυρο, low budget και με ελληνική υπογραφή

runaway
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το «Runaway Day», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα, προβάλλεται με δωρεάν είσοδο σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης.

Η κινηματογραφική αυτή λέσχη μας ετοιμάζει αρκετές εκπλήξεις για το χειμώνα. Αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για την κοινωνική σχεδόν… b-movie ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα, που πέρυσι ξεκίνησε ένα ταξίδι από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβου για να συνεχίσει μέχρι την Αυστρία στη Viennale αλλά και σε άλλα κινηματογραφικά ραντεβού του κόσμου.

Με φόντο την ελληνική κρίση, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Μπαβέλλας (σε συνεργασία με την Ελίνα Ψύκου), παρουσία του οποίου μάλιστα θα γίνει η σημερινή προβολή, μας συστήνει την Μαρία και το Λουκά.

Εκείνη είναι μία παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά και εκείνος, άνεργος 35άρης που ζει με τη μητέρα του. Ένα πρωί και οι δύο τους τρέπονται σε φυγή. Έτσι, χωρίς λόγο. Όπως έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό και με άλλους Αθηναίους. Οι δικοί τους προσπαθούν να τους εντοπίσουν, καθώς όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας εξαφανίζονται ανεξήγητα από την πόλη.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη με τους Μαρία Σκουλά, Μάκη Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου κα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Πληροφορίες: Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 21.00, Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, Οινοποιείο Πέτρου - Λ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη, είσοδος ελεύθερη.