Από την ελληνική δημοκρατία στην…Κοπεγχάγη

agora1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

AGORA, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου, ταξίδεύει στην πρωτεύουσα της Δανίας για την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια έρευνας και παραγωγής, το ντοκιμαντέρ «Agora» για την ελληνική κρίση, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, παρουσία του ίδιου του δημιουργού, στις 9 Νοεμβρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CPH:DOX, που θα διαρκέσει από τις 6 ως τις 9 Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την πατρίδα του και δηλώνει την επίσημη συμμετοχή στο MEGATRENDS, ένα νέο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να καταγράψει σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στο κοινωνικό, πολιτικό και τεχνολογικό πεδίο.

Καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα από τα πρώτα της στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου.

Ο κινηματογραφιστής γίνεται μάρτυρας των λαϊκών αντιδράσεων στο δρόμο, της ανόδου του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.

Το AGORA συνθέτει ένα ανακεφαλαιωτικό χρονικό της κοινωνικής τραγωδίας που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία πενταετία, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για μια παγκόσμια συστημική κρίση σε εξέλιξη και μια ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που διεξάγει οικονομικά πειράματα υψηλού ρίσκου χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Small Planet (εταιρία παραγωγής των ντοκιμαντέρ της σειράς Εξάντας), σε συμπαραγωγή με τη δημόσια γερμανική τηλεόραση WDR (Westdeutscher Rundfunk) και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Δείτε το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ.