Το ύστατο κινηματογραφικό αντίο του Philip Seymour Hoffman

hoffman Lance Acord/IFC Films
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

O Philip Seymour Hoffman και ο John Turturro συμπρωταγωνιστούν στο δράμα του John Slattery, «Ούτε να πεθάνεις δε μπορείς», αφήνοντας μία γλυκόπικρη ανάμνηση.

Ο τελευταίος πρωταγωνιστικός ρόλος του Philip Seymour Hoffman (και ως παραγωγός) στην ταινία «God’ s pocket», ήταν κάτι που αγάπησε πολύ ο αδικοχαμένος ηθοποιός. Ο ελληνικός τίτλος της ταινίας πάντως «Ούτε να πεθάνεις δε μπορείς» εκ των υστέρων μοιάζει ως τραγική ειρωνεία.

Στο στόρι της ταινίας, όταν ο τρελός Λέων (Landry), θετός γιός του Μίκυ (Hoffman) σκοτώνεται σε ένα εργατικό «ατύχημα», κανείς από την εργατική τάξη της γειτονιάς του God’s Pocket δεν στενοχωριέται που λείπει.

Ο Μίκυ προσπαθεί μαζί με τη σωρό να θάψει και τα άσχημα νέα, αλλά όταν η μητέρα του αγοριού(Hendricks) ζητάει την αλήθεια και ένας τοπικός ρεπόρτερ αρχίζει να ψάχνει τριγύρω, ο Μίκυ βρίσκεται κολλημένος σε έναν σκοτεινά κωμικό αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα σε ένα σώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφορεί στο youtube.

Σκηνοθεσία: John Slattery. Πρωταγωνιστούν: Christina Hendricks, Philip Seymour Hoffman, John Turturro, Glenn Fleshler, Caleb Landry Jones. Η ταινία προβάλλεται από την Hollywood Entertainment.