Ανεκτίμητα… σκουπίδια από τη Βραζιλία

trash
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

«Trash» είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Stephen Daldry στην κινηματογραφική προσαρμογή του σεναρίου από τους Felipe Braga και Richard Curtis, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Andy Mulligan.

Οι ερμηνείες των μικρών πρωταγωνιστών στην ταινία "Σκουπίδια" έχουν χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως συγκλονιστικές ενώ το φιλμ στο σύνολό του εισβάλλει σε μία «άγρια» καθημερινότητα στα άδυτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Γι' αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, δικαιωματικά η ταινία απέσπασε πριν από λίγες μέρες το ύψιστο βραβείο στο 9o Kινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης. 

Δύο αγόρια που μαζεύουν σκουπίδια στις φτωχογειτονιές του Ρίο, βρίσκουν ένα πορτοφόλι στην τοπική χωματερή, χωρίς να φαντάζονται ότι η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Όταν η τοπική αστυνομία εμφανίζεται, προσφέροντας μια ελκυστική ανταμοιβή για την επιστροφή του πορτοφολιού, τα αγόρια, Rafael και Gardo, συνειδητοποιούν ότι αυτό που έχουν βρει πρέπει να είναι πολύ σημαντικό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Πρωταγωνιστούν: Rooney Mara, Martin Sheen, Wagner Moura, Selton Mello, André Ramiro, Jesuíta Barbosa κα.α Η ταινία προβάλλεται από την UIP.