Τρεις μέρες δωρεάν σινεμά για όλους

poli-to-paidion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο που έρχεται, μία είναι η λύση: δωρεάν σινεμά στην Καλλιθέα για μικρούς και μεγάλους.

Από σήμερα 31 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Τμήμα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας και Εκδηλώσεων του Δήμο προτείνει δύο ταινίες με ελεύθερη φυσικά είσοδο.

Για την Παρασκευή  και το Σάββατο στις 20.00, την ταινία «Η πόλη των παιδιών» σε σκηνοθεσία  Γιώργου Γκικαπέππα με τους Υρώ Λούπη, Κίκα Γεωργίου, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρη Κοτζιά.

Η πολυβραβευμένη ταινία (Τρία βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και διακρίσεις από διεθνείς (FIPRESCI) κι Έλληνες (ΠΕΚΚ) κριτικούς στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) πραγματεύεται τέσσερις ερωτικές ιστορίες με φόντο μια εγκυμοσύνη, που εξελίσσονται και διασταυρώνονται δραματικά στη σημερινή Αθήνα.

Αλλά και οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δική τους προβολή την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι με το «Azul and Asmar» του υπέροχου Michel Ocelot.

Η ταινία μας μεταφέρει στο μεσδσαίωνα της Γαλλίας, όπου δυο αγοράκια μεγαλώνουν σαν αδέρφια. Ο ξανθός Αζούρ κι ο μελαχροινός Ασμάρ. Η ζωή τους είναι ειδυλλιακή, ώσπου ο άκαρδος άρχοντας ξαφνικά και βίαια τους χωρίζει: στέλνει τον Αζούρ να σπουδάσει μακριά και διώχνει άσπλαχνα τον Ασμάρ και τη μητέρα του, και γκουβερνάντα του Αζούρ απ’ το σπίτι.

Τα χρόνια περνούν. Ενήλικος, πια, ο  Αζούρ στοιχειώνεται ακόμα από την ανάμνηση της ηλιόλουστης πατρίδας της γκουβερνάντας του, στη μακρινή Ανατολή, κι απ’ τις διηγήσεις της για την πανέμορφη, φυλακισμένη Νεράιδα που πρέπει να ελευθερωθεί. Ξεκινά, λοιπόν, το μεγάλο του ταξίδι, για ν’ ανακαλύψει τη χώρα που ζουν οι νεράιδες και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη με τις φωνές των Γιώργου Καραμίχου, Νίκου Ψαρρά, Ζετας Δούκα και Γιώργου Χρανιώτη.

Πληροφορίες: Γρ. Λαμπράκη και Καλυψούς, Καλλιθέα, τηλ. 210 9510909, είσοδος ελεύθερη.