Ο American Gigolo επιστρέφει σε...δόσεις

gigolo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ναι, ο American Gigolo (Επάγγελμα: Ζιγκολό), η ταινία που έκανε τα εκατομμύρια του γυναικείου σινεφίλ κοινού ανά τον πλανήτη να ερωτευτούν τον τότε γόη Richard Gere, επιστρέφει σε… δόσεις. Δηλαδή ως τηλεοπτική σειρά.

Το αν, η πρωτοπόρα και ευφάνταστη πάντα, αμερικανική τηλεόραση έχει ξεμείνει από ιδέες και αναζητά να αναβιώσει «περσινά ξινά σταφύλια» με τη μορφή της πάλαι ποτέ δόξας, δε το γνωρίζω.

Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία έντονη τάση να ξαναφέρνουν στην επιφάνεια επιτυχημένες ταινίες των 80s-90s είτε ως σίκουελ είτε ως τηλεοπτική σειρά. Με απλά λόγια, δυστυχώς οι κινηματογραφικές παραγωγές αντικαθίστανται σιγά σιγά από τις τηλεοπτικές. Δείτε μόνο τι εμμονή υπάρχει πια και τι ονόματα παίζουν στις τηλεοπτικές σειρές. Αλλά αυτό είναι άλλο, φιλοσοφικό, ζήτημα.

Στο δια ταύτα, έφτασε λοιπόν και η ώρα του «American Gigolo» να κάνει το τηλεοπτικό του remake σε συμπαραγωγή του master του είδους Jerry Bruckheimer με την Parmamount TV.

Ο Bruckheimer, που ήταν παραγωγός της ταινίας, θα έχει στο πλευρό του ως σύμβουλο πλέον τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του «American Gigolo» Paul Schrader. Για τον Gere βέβαια, θα ήταν σχεδόν αστείο να τον ξαναδούμε μετά από 34 ολόκληρα χρόνια να υποδύεται τον πιτσιρικά ζιγκολό (όλοι θυμόμαστε νομίζω τα χαρακτηριστικά 80s βαράκια κολλημένα στα πόδια του και αυτόν να κρέμεται ανάποδα σε ένα μονόζυγο). Άρα για άλλον προορίζεται ο ρόλος.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι η μόδα αυτή θα συνεχιστεί με το οσκαρικό «Ghost» (Αόρατος Εραστής) του 1990 να είναι το επόμενο τηλεοπτικό project.