Ετοιμαστείτε για ένα κινηματο...μαγικό ταξίδι!

cinemageia
ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το σινεμά συναντά την τέχνη της μαγείας και οι δυο τους μας ξεναγούν σε άγνωστα, μυστικιστικά μονοπάτια γεμάτα λάμψη και άρωμα από σελιλόντ.

Ναι, ακούγεται περίεργο. Σίγουρα, δεν είναι συνηθισμένο αλλά η Cineμαγεία, ένα magic show που παρουσιάζει την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από την τέχνη της μαγείας έρχεται για να μας λύσει όλες τις απορίες σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου και για τρεις ακόμα παραστάσεις: αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου και το επόμενο σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου.

Τι είναι όμως η Cineμαγεία; Ο Γιάννος Χάλαρης θα είναι ο ξεναγός μας και θα μας ταξιδέψει στον κινηματογράφο μέσα από μαγικά εφέ. Εκεί θα ανακαλύψουμε ότι δύο τέχνες που μοιάζουν τόσο διαφορετικές, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τόσο όμοιες στη δομή και την εκτέλεση τους.

Αλλά επειδή σινεμά χωρίς μουσική δε γίνεται η μουσική παράσταση «Cinema Paradiso», μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με μελωδίες που γράφτηκαν και ακούστηκαν στις αγαπημένες μας ταινίες. Με τη συνοδεία του Γιάννη Σαββίδη στο βιολί, της Βαλέριας Χαριτίδου στο πιάνο και της Καλλιόπης Τζιτζικα στην επιμέλεια των βίντεο, θα απολαύσουμε μουσικές από τις ταινίες Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Δόκτωρ Ζιβάγκο, Σινεμά ο Παράδεισος, Η λίστα του Σίντλερ, Έγκλημα στο Νείλο, Αμελί, Άρωμα γυναίκας και πολλές άλλες.

Πληροφορίες: 1, 2, 8 και 9 Νοεμβρίου στις 21.00, Χώρος Τέχνης SourLiBooM, Κ. Κρυστάλλη 4, 4ος όροφος, Πλ. Αντιγονιδών, Θεσσαλονίκη, κρατήσεις – πληροφορίες: 2314011584, on line κρατήσεις στο www.sourliboom.com.