Νεανικές ανησυχίες με γαλλικό αέρα

breath
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H Mélanie Laurent κάθεται για δεύτερη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα και θέλει να πάρει «Δύο ανάσες».

Αυτός είναι και ο τίλτος της ταινίας της που είναι βασισμένη στο ομώνυμο νεανικό μυθιστόρημά της Anne-Sophie Brasme. Η γαλλική ταινία  «Respire» - ο πρωτότυπος τίτλος- εξιστορεί τη δυνατή φιλία και τα όρια μιας σχέσης μεταξύ δυο εφήβων. Η Τσάρλι, είναι δεκαεφτά χρονών. Ζει μέσα σε έναν “ανεμοστρόβιλο” από φίλους, συναισθήματα, πεποιθήσεις ... και πολλά πάθη.

Είναι μία έφηβη όπως οποιαδήποτε άλλη, στο μεταίχμιο αβεβαιότητας μεταξύ παιδικής ηλικίας και ενηλικίωσης. Είναι ταλαντούχα και όμορφη, αλλά παράλληλα βουτηγμένη στις αμφιβολίες και η καθημερινότητά της βρίθει απογοητεύσεων. Κάποια στιγμή, εισβάλει στη ζωή της η Σάρα, ένα διαφορετικό νέο κορίτσι, όμορφο και με περισσό θράσος. Πρόκειται για μια αυθεντική, αληθινή προσωπικότητα, ένα αστέρι που ξέρει να κάνει τα πάντα σωστά.

Ανάμεσα στις δυο κοπέλες θα ξεκινήσει μια δυνατή φιλία, όμως ο χαρακτήρας της υπέροχης αλλά εύθραυστης Τσάρλι δε μπορεί να αντέξει για πολύ τα τερτίπια και τις τσαχπινιές της απρόβλεπτης Σάρα. Οι τρόποι για να την κρατήσει για πάντα ως αποκλειστική της φίλη είναι πολλοί, ποιον θα διαλέξει όμως η Τσάρλι, στην ευαίσθητη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Mélanie Laurent. Πρωταγωνιστούν: Joséphine Japy, Lou de Laâge, Isabelle Carré, Radivoje Bukvic, Roxane Duran. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.