Ποια χώρα θα είναι το επόμενο «κανόνι»;

reiner
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Marc Bauder, Master of the Universe, δίνει σκληρές απαντήσεις για την Ευρώπη της οικονομικής κρίσης.

Ξεχάστε τη Wall Street και τον επονομαζόμενο «Λύκο», που κατάφερε να διεισδύσει και να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του στην αμερικανική οικονομία. Ο Rainer Voss, ο πρωταγωνιστής του συγκλονιστικού αυτού ντοκιμαντέρ, υπήρξε ο άνθρωπος που στα χέρια του κρίθηκε το μέλλον της οικονομίας της Ευρώπης.

Το ντοκιμαντέρ του Marc Bauder, απογυμνώνει την υπόθεση του «Master of Universe». Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επενδυτές τραπεζίτες στη Γερμανία. Κέρδιζε ένα εκατομμύριο την ημέρα. Στο οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τα κίνητρα και τις προβλέψεις του.

Ξεσκεπάζει το παράλληλο σύμπαν από αποκομμένα οικονομικά μεγέθη, αστρονομικούς μισθούς και αμείλικτη πίεση που κυβερνά σήμερα τον κόσμο. Μια τρομακτική ματιά εκ των έσω σε ένα σχεδόν θρησκευτικό παράλληλο σύμπαν μεγαλομανίας στα άδυτα του οικονομικού συστήματος. Ποια χώρα θα είναι το επόμενο κανόνι;

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστούν: Rainer Voss, Angela Merkel (αρχείο).