5 σκάνδαλα- τροφή για τα media (και τους περίεργους)

dane
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η υπόθεση του Bill Cosby με τους βιασμούς δεν είναι νέα ιστορία αλλά τις τελευταίες 2 περίπου εβδομάδες το internet έχει κατακλυστεί με πληροφορίες, σχόλια και κατηγορίες.

Βέβαια, οι ιστορίες αυτές ανήκουν σε μία δικαστική αίθουσα και όχι στα social media αλλά όταν το σεξ συναντήσει το Hollywood και αυτό με τη σειρά του το σκάνδαλο, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πληροφορία; Η περιέργεια κυριαρχεί. Ας το παραδεχτούμε όλοι. Ωστόσο κάποια σκάνδαλα είναι πιο…περίεργα ή ακόμη και αποκρουστικά από άλλα.

Όταν για παράδειγμα κυκλοφόρησε μία «βιντεοκασέτα» με την Rebecca Gayheart και τον Eric Dane γυμνούς στο κρεβάτι και αργότερα στο τζακούζι, το Hollywood γέλασε χαιρέκακα, όχι γιατί τους «έπιασε» αλλά γιατί στο ίδιο κρεβάτι (και το ίδιο τζακούζι) υπήρχε και η Kari Ann Peniche, η πρώην Miss Teen USA.

Η ταινία διέρρευσε το 2009 και αν και δεν υπήρχε καμία σεξουαλική επαφή on camera, απλά μιλούσαν για το …πορνογραφικό όνομα που θα είχε ο καθένας τους – βίτσια είναι αυτά- τα social media βρήκαν δουλειά.

Οι πιο …περίεργοι θα θυμάστε το πρόσφατο σχετικά περιστατικό με τον John Travolta, όπου ένας μασέρ του ζητούσε 2 εκατ. δολάρια σε μήνυση που έκανε εναντίον του. Ο τύπος αυτός κατηγόρησε τον Travolta για σεξουαλική επίθεση (όχι μόνο μία φορά). Σύντομα στο σκηνικό μπήκε και ένας δεύτερος μασέρ, ο οποίος αργότερα ανακάλεσε.

Ωστόσο, για τον Travolta ήταν η δεύτερη φορά που το όνομά του εμπλεκόταν σε τέτοιου είδους σκάνδαλο. Το 1990, ο παραγωγός ταινιών για ενήλικες, Paul Baresi ισχυρίστηκε ότι είχε δύο χρόνια σχέση με τον Travolta. Κάποιους μήνες μετά και αυτός ανακάλεσε.

Η υπόθεση Liberace έφτασε στα δικαστήρια και πρόσφατα και στις κινηματογραφικές οθόνες, με τον Michael Douglas στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο χαρισματικός πιανίστας γνώρισε τον 17άχρονο Scott Thorson, το 1976 και τον προσέλαβε ως σύντροφο και βοηθό του.

Η σχέση τους διήρκησε 5 χρόνια και το 1982, ο Thorson  του έκανε μήνυση ζητώντας 113 εκατ. δολάρια. Η υπόθεση διευθετήθηκε εξώδικα το 1986 και οι δύο τους συμφιλιώθηκαν λίγο πριν το θάνατο του Liberace.

H Pamela Anderson γνώρισε τον Tommy Lee, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Και εκεί πάνω στο μήνα του μέλιτος γύρισαν και ένα «sex tape»…έτσι για να υπάρχει. Το 1995 κάποιοι διέρρηξαν το σπίτι τους και πήραν το βίντεο, το οποίο διέρρευσε φυσικά στο internet. 

Η Anderson έκανε μήνυση κατά της εταιρείας διανομής και το ζευγάρι λέγεται ότι κέρδισε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια (για ψυχική οδύνη, διαφυγόντα κέρδη; Θα σας γελάσω και δεν το θέλω) καθώς εν τέλει αποφασίστηκε η εταιρεία να συνεχίσει τη διανομή της ταινίας.

Πιο σοκαριστική (ειλικρινά δεν υπάρχει λέξη για να χαρακτηριστεί αυτό το σεξουαλικό σκάνδαλο) είναι η υπόθεση της Mackenzie Phillips. Η ηθοποιός αποκάλυψε στο βιβλίο της (High on Arrival) το 2009 ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με τον πατέρα της, τον μουσικό από το συγκρότημα, Mamas and Papas, John Phillips, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα είπε σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey, ότι αυτή η αιμομιξία έγινε σύντομα «συναινετική σχέση» που κράτησε 10 χρόνια. Η αρρωστημένη αυτή υπόθεση σταμάτησε όταν εκείνη έμεινε έγκυος, φοβήθηκε ότι το παιδί ήταν του πατέρα της και έκανε έκτρωση. Ορισμένα μέλη από την οικογένεια έσπευσαν να αρνηθούν τους ισχυρισμούς αυτούς. Και η απορία παραμένει: γιατί να καίω τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα με αυτές τις πληροφορίες; Γιατί;