Party Girl: H ζωή της μητέρας μου

party
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι Marie Amachoukeli, Claire Burger και Samuel Theis - ως σκηνοθέτες πια- μας συστήνουν την Αντζελίκ, το «Party girl» και πραγματική μητέρα του τελευταίου, σε μία κατάθεση ζωής.

Είναι η πραγματική ιστορία της. Ο γιος της, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας, Samuel Theis, τόλμησε μαζί με τους  Marie Amachoukeli και Claire Burger αλλα κυρίως με τη συμβολή της ίδιας του της μητέρας να δημιουργήσει μία ευαίσθητη και αντισυμβατική ιστορία ζωής. Αυτή που έζησε η μητέρα του.

Βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, οι τρεις σκηνοθέτες του θαυμάσιου αυτού δράματος έβαλαν την πραγματική Ανζελίκ να υποδυθεί τον εαυτό της και προκάλεσαν αίσθηση, κερδίζοντας τη Χρυσή Κάμερα των φετινών Καννών 2014.

Η Αντζελίκ είναι μια εξηντάχρονη γυναίκα που έχει περάσει όλη της τη ζωή δουλεύοντας σε στριπτιτζάδικα και nightclubs. Έχει δύο αδυναμίες: τα πάρτι και τους άντρες. Όταν ο πιο καλός της πελάτης, ο Μισέλ, της ομολογεί τον έρωτά του για αυτήν, της κάνει πρόταση να την παντρευτεί και της υπόσχεται μια καλύτερη ζωή, έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα: είναι έτοιμη να αφήσει για πάντα μια ζωή γεμάτη sex, ποτά και ξενύχτια;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger, Samuel Theis. Πρωταγωνιστούν: Angélique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis, Samuel Theis, Séverine Litzenburger, Cynthia Litzenburger. Η ταινία προβάλλεται από την Rosebud .21, Feelgood.