Μποβαρί, αλλά όχι η γνωστή

bovery
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η γοητευτική Gemma Arterton ενσαρκώνει για δεύτερη φορά μια ηρωίδα βγαλμένη από comic της Posy Simmonds. Την άλλη Μποβαρί, την άγνωστη.

Η «Gemma Bovery» (H άλλη Μποβαρί, στα ελληικά) είναι ένα μυθιστόρημα σε μορφή comic, που αρχικά εκδόθηκε, σε συνέχειες από την εφημερίδα Guardian ενώ το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1999. Η Anne Fontaine μεταφέρει την ιστορία της Gemma στο σινεμά.

Μια ιστορία με διαφορετική ανάγνωση και εναλλακτική προσέγγιση της «Μαντάμ Μποβαρί», του Γκουστάβ Φλομπέρ, η οποία ξεδιπλώνεται με διάφορα flashback καταγράφοντας μια κωμικοτραγική αναδρομή των τελευταίων μηνών της ζωής του ομώνυμου χαρακτήρα.

Η Τζέμα είναι η πανέμορφη δεύτερη σύζυγος του Τσάρλι Μποβαρί. Είναι επίσης η απρόθυμη μητριά των παιδιών του αλλά και το αντικείμενο εμμονικής αντιπάθειας της πρώην συζύγου του Τσάρλι. Η απρόβλεπτη αλλαγή συμπεριφοράς και η απροσδόκητη αποστροφή της Τζέμα για το Λονδίνο αναγκάζουν τον Τσάρλι να την πάρει και να μετακομίσουν απέναντι στην επαρχία της Νορμανδίας, όπου ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός τους για τη μαγεία της γαλλικής επαρχίας αναμένεται σύντομα να εξαφανιστεί.

Είναι άραγε τυχαίο που η Τζέμα Μποβαρί έχει όνομα και επώνυμο, σε αντίθεση με την περιβόητη ηρωίδα του Φλομπέρ; Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός πως, όπως και η Μαντάμ Μποβαρί έτσι και η Τζέμα, βαριέται συνεχώς, αποζητά την ερωτική αμαρτία και καταντά αφόρητα ασύμφορη; Μήπως είναι άραγε αιωνίως καταραμένη και καταδικασμένη;

Δείτε το τρέιλερ, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Anne Fontaine. Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.