Γκριγκόρι Κόζιντσεφ: ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Ρώσο δημιουργό

king-lear
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τέσσερις από τις σημαντικότερες ταινίες του μεγάλου αυτού Ρώσου σκηνοθέτη, θα προβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην Αλκυονίδα.

Ο κινηματογράφος «Αλκυονίς new star art cinema» έχει ετοιμάσει ένα ακόμη δυνατό σκηνικό. Από τον «Άμλετ» , στο «Βασιλιά Ληρ», και από κει στον «Δον Κιχώτη» και τη «Νέα Βαβυλώνα».

Το διασημότερο έργο του Σαίξπηρ και ίσως η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του στο παγκόσμιο σινεμά, ο «Άμλετ», με τον Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι στον εμβληματικό πρίγκιπα της Δανίας, θα προβάλλεται καθημερινά στις 18:30 ενώ από την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 21.15 ακολουθεί μία τραγική ιστορία πάθους και εξουσίας: Ο Βασιλιάς Ληρ.

Μαζί με τον «Άμλετ» και το «Δον Κιχώτη» αποτελούν την τελευταία τριλογία του Κόζιντσεφ που διακρίνονται για τη βαθιά τους πίστη στις αρχές του ουμανισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και τον ασυμβίβαστο αγώνα τους ενάντια σε κάθε μορφή μισανθρωπισμού.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα στις 21:15 θα προβληθεί ο «Δον Κιχώτης», που απέσπασε και υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 1957 ενώ την Τρίτη και Τετάρτη, οπότε και ολοκληρώνεται το αφιέρωμα, την ίδια ώρα προβάλλεται «Η Νέα Βαβυλώνα», το αριστούργημα της Ρώσικης Πρωτοπορίας των Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Λεονίντ Τράουμπεργκ.

Πληροφορίες: Κινηματογράφος Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας (μετρό Βικτώρια), τηλ.210 8220008, 210 8220023, 210-8220076, parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο 3 ευρώ.