Η Γυναίκα με τα Μαύρα επιστρέφει και προκαλεί ανατριχίλα

widow2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το νέο τρέιλερ του The Woman In Black: Angel Of Death είναι όσο τρομακτικό το θέλουμε.

Βαδίζοντας στη γνωστή πεπατημένη του τύπου πετάγεται ξαφνικά κάτι μπροστά σου ή σε κυνηγά κάτι που δε μπορείς να δεις και με ρόλο κλειδί ένα πιτσιρίκι, η ταινία έχει τα φόντα να προκαλέσει πολύ τρόμο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται 40 χρόνια μετά την πρώτη υπόθεση, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 2012 με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe. Η πρώτη μάλιστα ταινία κατάφερε να γίνει η νούμερο ένα βρετανική ταινία τρόμου σε εισπράξεις. Άρα πολλές οι απαιτήσεις από το σίκουελ.

Επιστροφή στο νέο τρέιλερ όμως, που κυκλοφόρησε στο youtube, και είναι όπως ακριβώς αγαπάμε οι φανς του είδους. Σκοτεινό, σχεδόν γκρι-μαύρο, με μία μουντή ατμόσφαιρα σε ένα εγκαταλελειμμένο από ανθρώπους νησί.

Τοποθετημένο χρονικά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποια παιδιά άθελά τους «ξυπνούν» τον πνεύμα του ερειπωμένου σπιτιού Eel Marsh. Το απαγορευμένο σπίτι, όπου η Alice Drablow έζησε τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

Η ταινία έχει τα πάντα: σκοτάδι, νεκρά δέντρα, υγρές και αχανείς εκτάσεις, πιτσιρίκια, τσιρίδες και μουσική που σε προϊδεάζει και σε υποβάλλει, στη ουσία, σε καθεστώς τρόμου.

Ο Tom Harper σκηνοθετεί και οι Jeremy Irvine, Helen McCrory και Phoebe Fox πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ, που αν και έχουμε συνηθίσει σεναριακά και αισθητικά, πάντα εθιζόμαστε στην ιδέα μιας ακόμη τέτοιας κυκλοφορίας. Πάντως το τρέιλερ, είναι ό,τι πρέπει για να σε βάλει σε διάθεση ανατριχίλας.