Από την Αργυρή Άρκτο σε 6 ασιατικά Oscar

golden-horse

Lou Ye, ο σκηνοθέτης της βραβευμένης με 6 Χρυσούς Ίππους, ταινίας, Blind Message.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ταινία Blind Massage (Tui Na) κατέκτησε φέτος την Αργυρή Άρκτο «Εξαίρετης Καλλιτεχνικής Συνεισφοράς» για την φωτογραφία της και συνέχισε την πορεία της κερδίζοντας 6 βραβεία «Χρυσού Ίππου» (Golden Horse award) στο Kινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ταϊβάν.

Το Blind Message, γαλλικής και κινέζικης παραγωγής, του σκηνοθέτη Lou Ye κατέκτησε τις 6 κορυφαίες κατηγορίες στο 51ο Φεστιβάλ της Ταϊβάν. Με πρωταγωνιστές ερασιτέχνες ηθοποιούς, η ταινία κέρδισε στις κατηγορίες: καλύτερη ταινία, καλύτερη φωτογραφία, καλύτερα ηχητικά εφέ, καλύτερο διασκευασμένο σενάριο και καλύτερο μοντάζ, ενώ ο Zhang Lei κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

Στα υπόλοιπα βραβεία, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Chen Jianbin κέρδισε τον Χρυσό Ίππο νέου σκηνοθέτη και Α΄ Ανδρικού ρόλου για την ταινία του A Fool, που εξιστορεί την υπόθεση ενός Κινέζου αγρότη, που βοηθά έναν άστεγο άντρα. Ο ίδιος παρέλαβε και το βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Paradise in Service, ένα στρατιωτικό δράμα από την Ταϊβάν.

Η Ann Hui κατέκτησε τον τρίτο της Χρυσό Ίππο καλύτερης σκηνοθεσίας για το Golden Era, μία ταινία βασισμένη στη ζωή του Κινέζου συγγραφέα Xiao Hong ενώ η Chen Shiang-Chyi ανακηρύχτηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία για το Exit.

Έκπληξη αποτέλεσε η ταινία Black Coal, Thin Ice η οποία αν και κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στην Ταϊβάν κατάφερε να κατακτήσει μόλις ένα βραβείο για την καλλιτεχνική διεύθυνση, αν και είχε προταθεί σε οκτώ κατηγορίες.