Το τελευταίο "αντίο" του Peter Jackson

bilbo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Frodo, o Legolas, o Aragorn, τα ξωτικά, τα Ορκς, ο Saruman, o Gandalf, o Bilbo Baggins. Όλοι μας λένε αντίο.

Με την κυκλοφορία του Hobbit: The Battle of the Five Armies (Χόμπιτ: Η μάχη των πέντε στρατών) στις 18 Δεκεμβρίου κλείνει ένας μακροχρόνιος κινηματογραφικός κύκλος. Ο σκηνοθέτης Peter Jackson μας έμαθε το δικό του σινεμά.

Από το 2001, που μας σύστησε την παρέα του, όλοι "κολλήσαμε" με τις περιπέτεις του Frodo. Δράκοι, μάγοι, δέντρα που μιλούν, ξωτικά, συμμαχίες και επικές μάχες. Τα είδαμε όλα. Αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος.

Έτσι και οι περιπέτειες των Hobbit. Ο Bilbo Baggins και η παρέα του ολοκληρώνουν ένα αγαπημένο ταξίδι, ένα…unexpected journey, όπως μας είχαν «προειδοποιήσει». Με γλυκόπικρες αναμνήσεις, όπως ταιριάζει στην περίσταση εξάλλου, ο σκηνοθέτης Peter Jackson μας αποχαιρετά με ένα «Last Goodbye», ένα τραγούδι για όλα όσα ζήσαμε μέσα από τις ταινίες του αυτές.

Με την φωνή του Peregrin "Pippin" Took, κατά κόσμον Billy Boyd, ο Jackson μας λέει το δικό του αντίο με σκηνές από τα γυρίσματα, πλάνα πίσω από τις κάμερες και αγαπημένες στιγμές από τις ταινίες του, όπως αυτός τις φαντάστηκε, τις δημιούργησε και μας τις χάρισε τα τελευταία 13 χρόνια. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook, το ιδιαίτερα συγκινητικό αυτό videoclip, που βάζει τέλος στην ιστορία του. Αλλά πολλοί είμαστε αυτοί που ελπίζουμε σε ένα Silmarillion ίσως, κύριε Jackson;