Χρ. Παπακαλιάτης, ποιος κύριος Grey;

papakaliatis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Την ώρα που όλη η παγκόσμια…σινεφίλ κοινότητα αγωνιά για τον κύριο Grey και τις ερωτικές του αποχρώσεις, ο Χριστόφορός (μας) απαντά λιτά και απέριττα.

Το όνομα Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι εγγύηση στο πάθος, τις ερωτικές σκηνές, τις μπλεγμένες ιστορίες. Απλά, καθημερινά σκηνικά που όλοι αγαπάμε να εκθειάζουμε, να κατακρίνουμε, να κρίνουμε και σίγουρα στο τέλος, είτε μας αρέσει είτε όχι να εθιζόμαστε σε αυτά. Ο κινηματογραφικός αυτός εθισμός, είναι ένα χαρακτηριστικό των ταινιών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εξάλλου, που έχει κατακτήσει επάξια μέσα από τις δουλειές του.

Μέσα σε όλη την παραφιλολογία για την κινηματογραφική μεταφορά του «50 αποχρώσεις του Γκρι», που προσωπικά μέχρι στιγμής θεωρώ απογοητευτική αν μη τι άλλο, ο Χριστόφορός μας (ναι, μας) απαντά δυναμικά και up to the point, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τα γυρίσματα της δεύτερης ιστορίας του, που μας διηγείται στη νέα του ταινία «Γλυκύ μου έαρ» (αν τελικά την ονομάσει έτσι, αυτό ακόμα παίζεται).

Απλό, καθαρό πάθος, με σέξι πόζες, χωρίς υπονοούμενα. Χριστόφορος και Ελίζ (Andrea Osvárt, η συμπρωταγωνίστριά του) επιδίδονται σε έναν κινηματογραφικό έρωτα, που θα ζήλευε και ο Lars von Trier.

Ο ίδιος ο Χριστόφορος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο facebook και το feedback ήταν – όπως αναμενόταν- εκρηκτικό. Όπως και οι ίδιες οι φωτογραφίες εξάλλου. Και κάπως έτσι ξεκινά και ο νέος μας εθισμός (που λέγαμε πριν), ώσπου να κυκλοφορήσει η νέα ταινία. Τόσο απλά - ακούτε κύριε Grey;. Αποστολή εξετελέσθη και από μας τα συγχαρητήριά μας.