Ανθρώπινα «Θαύματα» από τις Κάννες

le-meraviglie
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Έχοντας τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2014, η ταινία «Τα θαύματα» της Alba Rohrwacher έρχεται στις ελληνικές αίθουσες.

«Τα θαύματα» είναι μία ταινία ενηλικίωσης με φόντο τις αλλαγές των εποχών, των καιρών και των ηθών. Η υπόθεση εξιστορεί την πορεία της Τζολσεμίνα και των τριών αδερφών της, όπως την έζησαν μέσα σε ένα καλοκαίρι, που έμελλε να τους αλλάξει τη ζωή. Ένα καλοκαίρι ασυνήθιστο, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αυστηροί κανόνες που κρατούν την οικογένεια ενωμένη, αρχίζουν να σπάνε.

Εν μέρει, λόγω της άφιξης του Μάρτιν, ενός αγοριού σε πρόγραμμα επανένταξης, κι εν μέρει εξαιτίας της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό με όνομα «Τα Θαύματα», που παρουσιάζει η μυστηριώδης Μίλλυ. Τα Θαύματα είναι μια ταινία για την εξοχή, για την αγάπη ενός πατέρα για τις κόρες του, για την επιθυμία ενός γιου, για τα ζώα και για τους μικρούς ανθρώπους που ζουν στην τηλεόραση.

Οι ήρωες μιλούν όλοι στην τοπική διάλεκτο του Βιτέρμπο, αλλά όταν θυμώνουν, απαντούν και στα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Τα Θαύματα είναι επίσης ένας μύθος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Alice Rohrwacher. Πρωταγωνιστούν: Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu, Sam Louwyck, Sabine Timoteo, Agnese Graziani. Η ταινία προβάλλεται από την Spentzos, Seven.