Barack Obama: Το έχω πει δημόσια. Αγαπώ τη Meryl Streep

meryl-obama MICHAEL REYNOLDS
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται. O Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε εκδήλωση, όπου τιμήθηκαν 19 προσωπικότητες του πολιτισμού και του ακτιβισμού, δεν έκρυψε την αγάπη του για την οσκαρική σταρ.

«Το έχω πει δημόσια. Αγαπώ τη Meryl Streep. Την αγαπώ. Ο σύζυγός της το ξέρει ότι την αγαπώ. Η Michelle επίσης ξέρει ότι την αγαπώ. Και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να κάνουν για αυτό», είπε με περισσή τόλμη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στα Βραβεία "Presidential Medal of Freedom", που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο.

Εκτός από τη Meryl Streep, τιμήθηκαν ακόμη ο μουσικός Stevie Wonder, η συγγραφέας Isabel Allende, ο δημοσιογράφος Tom Brokaw και ο συνθέτης Stephen Sondheim, παραλαμβάνοντας το ύψιστο μετάλλιο που δίνεται σε πολίτη στις ΗΠΑ.

Ο Obama χαμογελαστός, εξήρε την Streep μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την ικανότητά της να ενσαρκώνει όποιον χαρακτήρα της ζητηθεί.

«Ερμηνεύει τους ρόλους της ολοκληρωτικά και με πάθος» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος και συνέχισε εξυμνώντας τις ικανότητές της στη μουσική αλλά και την εντυπωσιακή της ευκολία να μιλά με όποια προφορά θέλει.

«Η Meryl είναι πραγματικά μία από τις κυρίαρχες κυρίες της Αμερικής» είπε ο Obama ολοκληρώνοντας την ομιλία του.