Νοσταλγική ματιά σε μία παράξενη αγάπη

love-strange
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Ira Sachs επιστρέφει με την πιο ώριμη δουλειά του, τη συγκινητική ταινία «Η αγάπη είναι παράξενη» και μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, παρέα την υπέροχη μουσική του Chopin.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης υπογράφει μαζί με τον Mauricio Zacharias μία ομορφη ιστορία με γνώμονα τη δέσμευση, την αγάπη την αφοσίωση. Έχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Ben (John Lithgow) και ο George (Alfred Molina) παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν.

Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο George, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση.

Ο George μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Ben φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του Elliot (Darren Burrows), της γυναίκας του Kate (Marisa Tomei) και του έφηβου γιου τους Joey (Charlie Tahan) με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τους φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Ira Sachs. Πρωταγωνιστούν: John Lithgow, Alfred Molina, Tatyana Zbirovskaya, Olya Zueva. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood.