Συγκλονιστικές ερμηνείες από χρυσάφι

xxrusafi
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ισπανού Diego Quemada-Diez «Κελί Από Χρυσάφι» απέσπασε βραβεία και χειροκρότημα στις Κάννες και όχι μόνο για την εκπληκτική ερμηνεία των ερασιτεχνών ηθοποιών.

Και εκεί έγκειται και η επιτυχία αυτού του σπαρακτικού φιλμ, που αφηγείται τη σύγχρονη οδύσσεια τριών παιδιών που προσπαθούν να φτάσουν στις Η.Π.Α. Καθοριστικής σημασίας για την ταινία είναι η επιλογή τριών μη επαγγελματιών ηθοποιών στους κεντρικούς ρόλους, των οποίων η συγκλονιστική ερμηνεία βραβεύτηκε στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο Χουάν, η Σάρα και ο Σάμουελ, τρεις έφηβοι από την Γουατεμάλα επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα για την Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους, συναντούν τον Τσακ, έναν ινδιάνο, ο οποίος δεν μιλά Ισπανικά, ούτε έχει επίσημα χαρτιά.

Όλοι μαζί, ταξιδεύουν σε οροφές τρένων, περπατώντας σε σιδηροδρομικές γραμμές με την ελπίδα να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Σύντομα όμως, θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του παρόντος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Diego Quemada-Diez. Πρωταγωνιστούν: Brandon López, Rodolfo Domínguez, Karen Martínez, Carlos Chajon. Η ταινία προβάλλεται από τη StraDa Films.