Ελληνική ταινία για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Sundance

bolta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Sundance επιλέγει στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, ελληνική ταινία μικρού μήκους.

Πρόκειται για την ταινία «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, η οποία θα διαγωνιστεί στο φετινό Φεστιβάλ Sundance, στο Park City της Γιούτα, από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Μια «Βόλτα» στην Αθήνα του σήμερα
Η «Βόλτα», δεύτερη μικρού μήκους δημιουργία της Στέλλας Κυριακοπούλου, είχε ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ Δράμας 2014 και η πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλίδου είχε αποσπάσει το Α΄ Βραβείο γυναικείας ερμηνείας

Στην υπόθεση της ταινίας, η οποία είναι παραγωγή της Exile Films με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Kickstarter, μια μητέρα με την κόρη της ξεκινούν από το κέντρο της Αθήνας για να καταλήξουν στα βόρεια προάστια. Η μικρή νομίζει ότι πάει βόλτα.

Σενάριο - σκηνοθεσία: Στέλλα Κυριακοπούλου, παραγωγοί: Βάλερυ Κοντάκου, Δέσποινα Παυλάκη, Στέλλα Κυριακοπούλου, ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Κατερίνα Δούκα, Γιώργος Βαλαής, διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος, κοστούμια: Άλκηστη Μάμαλη, ήχος: Ξενοφών Κοντόπουλος, μοντάζ: Pascall Troemel, Στέλλα Κυριακοπούλου, μουσική: Pascall Troemel.

H Στέλλα Κυριακοπούλου γεννήθηκε το 1983 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Γλυπτική στο Swarthmore College (Η.Π.Α) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έκανε το μεταπτυχιακό της στον κινηματογράφο στο New York University. Ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας και εργάζεται ως μοντέζ.

naftemporiki.gr