Οι μεγαλύτερες εισπράξεις στις ταινίες του 2014

maleficent
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το 2014 μας αποχαιρετά σιγά σιγά και αυτό που απομένει στην κινηματογραφική αναμέτρηση των ταινιών είναι οι…εισπράξεις.

Ποια ταινία είδαμε περισσότερο; Για ποια μιλήσαμε; Ποια μας άρεσε; Όλα αυτά είναι ερωτήματα σχεδόν θεωρητικού ενδιαφέροντος. Το σινεμά είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση και οι εισπράξεις των ταινιών, που ακολουθούν το αποδεικνύουν.

Χαρακτηριστικό της λίστας των πιο κερδοφόρων μάλιστα ταινιών είναι ότι οι σούπερ ήρωες κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα χρήματα. Πρώτη στη λίστα το Transformers: Age of Extinction με το εξωφρενικό ποσό των 1.087.400.000 εκατ. δολάριων- γεγονός που την κατατάσσει αυτόματα και στο νούμερο 10 των πιο κερδοφόρων ταινιών όλων των εποχών- ενώ το πολυσυζητημένο Guardians of the galaxy έκλεισε στα 771.9 εκατ. δολάρια.

Η Angelina Jolie και το Maleficent ήρθε στην τρίτη θέση με τα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο να φτάνουν τα 757.8 εκατ. δολάρια. Οι υπερήρωες έχουν την τιμητική τους με τους X-Men: Days of Future Past να έρχονται στην τέταρτη θέση με 746.0 εκατ. δολάρια, τον Captain America: The Winter Soldier να ακολουθεί με 417.1 εκατ. δολάρια και τον Amazing Spiderman 2 με 709.9 εκατ. δολάρια.

Στην 7η θέση έρχεται ο νέος Πλανήτης των Πιθήκων (Dawn of the Planet of the Apes) που αν και δεν εντυπωσίασε όσο ήταν αναμενόμενο, τα έσοδά του έφτασαν στα 708.3 εκατ. δολάρια. Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται το πολυσυζητημένο Interstellar του Christopher Nolan, με 621.8 εκατ. δολάρια ενώ στη θέση 9 το πιο επιτυχημένο animation: Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 με 618.9 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Την πρώτη δεκάδα με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες σε εισπράξεις κλείνει το The Hunger Games: Mockingjay- Μέρος 1 με 611.4 εκατ. δολάρια.

Στις θέσεις που ακολουθούν, υπάρχουν τα Godzilla, Rio 2, Χελωνονιτζάκια, Lego: η ταινία, Lucy και Στα Όρια του Αύριο ενώ την εικοσάδα συμπληρώνουν ο Νώε του Aronofsky, το Κορίτσι που εξαφανίστηκε του David Fincher, το Maze Runner και τo 22 Jump Street.

Όλα αυτά βέβαια μόλις 2 εβδομάδες πριν μπούμε στο 2015 και με την τριλογία του Hobbit, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, να είναι εκτός συναγωνισμού…προς το παρόν.