Αυτές είναι οι πρώτες 7 ταινίες της Berlinale 2015

bale-portman
ΤΡΙΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Εκτός από τα Oscar, που τον τελευταίο καιρό μονοπωλούν το κινηματογραφικό ενδιαφέρον- και θα συνεχίσουν να το κάνουν τουλάχιστον μέχρι τη βραδιά της απονομής- υπάρχει και η Χρυσή Άρκτος, το μεγαλοπρεπές βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η 65η Berlinale, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 15 Φεβρουαρίου, επέλεξε τις 7 πρώτες ταινίες που θα προβληθούν στη διοργάνωση: 6 φιλμ του Διαγωνιστικού Τμήματος, που θα διεκδικήσουν το βραβείο και μία ταινία εκτός διαγωνισμού.

Οι παραγωγές και συμπαραγωγές προέρχονται από το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Μεταξύ τω διαγωνιζομένων και οι παλαιότεροι νικητές της Χρυσής Άρκτου Andreas Dresen (Nightshapes 1999, Grill Point 2002) και Terrence Malick (The Thin Red Line 1999) ενώ έχουμε και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jayro Bustamante, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και το ντεμπούτο της Γουατεμάλας στο  Διαγωνιστικό τμήμα.

Cate Blancet και Lily James στη Σταχτοπούτα (Cinderella) του Kenneth Branagh.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί στην 65η Berlinale 2015 και η μεταφορά της Σταχτοπούτας (Cinderella) του Kenneth Branagh με τους Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Sophie McShera, Derek Jacobi και Helena Bonham Carter.
Αναλυτικά οι 6 πρώτες ταινίες που θα διαγωνιστούν για τη Χρυσή Άρκτο είναι οι εξής:

45 Years - Andrew Haigh (Ηνωμένο Βασίλειο, παγκόσμια πρεμιέρα)

Als wir träumten (As We Were Dreaming) - Andreas Dresen (Γερμανία/ Γαλλία, παγκόσμια πρεμιέρα)

Eisenstein in Guanajuato – Peter Greenaway (Ολλανδία/ Μεξικό/ Βέλγιο/Φινλανδία, παγκόσμια πρεμιέρα)

Ixcanul (Ixcanul Volcano)- Jayro Bustamante (Γουατεμάλα/Γαλλία, παγκόσμια πρεμιέρα, σκηνοθετικό ντεμπούτο)

Knight of Cups - Terrence Malick (ΗΠΑ, παγκόσμια πρεμιέρα)

Pod electricheskimi oblakami (Under Electric Clouds) - Alexey German (Ρωσία/ Ουκρανία/ Πολωνία, παγκόσμια πρεμιέρα).