Απειλές για νέα 11η Σεπτεμβρίου στη Sony

interview
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Sony δεν προλαβαίνει να μετρά τις πληγές της από το χακάρισμα σεναρίων, emails μεγαλοστελεχών, κ.λπ. Αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.

Δεύτερο κρατούμενο: η ταινία The interview μία κωμωδία με τους Seth Rogen και James Franco, γελοιοποιεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και εξιστορεί την περιπέτεια των δύο πρωταγωνιστών που επιχειρούν να τον δολοφονήσουν. Τρίτο, το κρατούμενο: Η ταινία θα έκανε την πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη στις 25 του μήνα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, παρουσία φυσικά των πρωταγωνιστών της. Τέταρτο και τελευταίο: οι χάκερς έστειλαν το εξής μήνυμα:
Προειδοποίηση
Θα σας δείξουμε ξεκάθαρα- σε όλα τα μέρη όπου θα προβληθεί το «The Interview» πόσο πικρή θα είναι η μοίρα όσων αναζητούν διασκέδαση στην τρομοκρατία.
Σύντομα όλος ο κόσμος θα δει πόσο απαίσια ταινία έφτιαξε η Sony Pictures Entertainment.
O κόσμος θα γεμίσει φόβο.
Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Σας προτείνουμε να μείνετε σε αρκετή απόσταση μακριά από τα σημεία εκείνη τη στιγμή.
(Αν το σπίτι σας είναι κοντά, καλύτερα να φύγετε.)
Ο,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες, την ευθύνη φέρει η απληστία της Sony Pictures Entertainment.
Όλος ο κόσμος θα αποκηρύξει τη SONY.

Συμπέρασμα: η πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη έχει σαφέστατα ακυρωθεί. Το μήνυμα έχει σταλεί από μία ομάδα που ονομάζεται «Φύλακες της Ειρήνης» (Guardians of Peace) και προειδοποιεί το κοινό ότι θέτει εαυτόν σε κίνδυνο αν παρευρεθεί σε κάποια από τις προγραμματισμένες προβολές στις αμερικανικές αίθουσες.

Δύσκολα τα πράγματα για τη Sony, η οποία πλέον δε μπορεί να ελέγξει τα καθημερινά χτυπήματα από τους χάκερς. Μετά τον δημόσιο διασυρμό της Angelina Jοlie, όπου μεγαλοστελέχη  της Sony την αποκαλούν «κακομαθημένη και ατάλαντη», την απελπισία του George Clooney, ο οποίος φέρεται σε mail να παρακαλά την Sony να σώσει ότι έχει απομείνει από την καταρράκωση του κοινού και των κριτικών στην ταινία του «Μνημείων Άνδρες», μετά τη δημοσιοποίηση mail, μισθών, τη διαρροή σεναρίων ακόμη και του νέου James Bond, η Sony καλείται να αντιμετωπίσει και ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε περίπτωση ανυπακοής.

Αν και η πρεμιέρα στο Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα έγινε, όπως είχε προγραμματιστεί, η απειλή για μία νέα 11η Σεπτεμβρίου αλλάζει τα δεδομένα. Από την πλευρά της η Sony με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόσυρση της ταινίας είναι πλέον στα χέρια των ιδιοκτητών των εκάστοτε αιθουσών.

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν τους χάκερς, η Βόρεια Κορέα αρνείται την όποια σχέση και η Sony συνεχίζει να ζει τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία της.