Ένας νεκρός στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Jackie Chan

skiptrace

Ο Jackie Chan και η συμπρωταγωνίστριά του στο Skiptrace, Fan Bingbing.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δυσάρεστα τα νέα για τον πάντα χαμογελαστό, κινηματογραφικό αστέρα της Κίνας, ο οποίος θρηνεί ένα μέλος από το συνεργείο του.

Ο βοηθός φωτογραφίας Chan Kwok-hung, πνίγηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της κωμωδίας/ περιπέτειας Skiptrace, που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό στο Hong Kong ο Jackie Chan.

Ο άτυχος άνδρας κινηματογραφούσε μία σκηνή πάνω σε  μία βάρκα, όταν αυτή ανετράπη στα ανοικτά του νησιού Lantau, στην περιοχή Sunny Bay, χθες τα ξημερώματα. Η εταιρεία παραγωγής ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι ο 51άχρονος Chan Kwok-hung,  ενώ επτά ακόμα άτομα από το συνεργείο κατάφεραν να κολυμπήσουν και να φτάσουν στην ακτή.

Το θύμα βρέθηκε αργότερα αναίσθητο και ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, όπου διακομίσθηκε. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, o Jackie Chan είναι πιθανόν να μη βρισκόταν πάνω στη βάρκα την ώρα του ατυχήματος.

Ο Chan Kwok-hung εργαζόταν στην βιομηχανία του κινηματογράφου περισσότερα από 20 χρόνια και ήταν ο μόνος που συντηρούσε οικονομικά την οικογένειά του. Η εταιρεί απαραγωγής συγκεντρώνει πλέον χρήματα για την οικογένεια του άτυχου άνδρα ενώ ο Tenky Tin Kai-man, Πρόεδρος της Movie Production Executives Association, είπε ότι ο Chan Kwok-hung ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του.

Είχε εργαστεί με τον Jackie Chan και στο παρελθόν, το 1996 στην κωμωδία του Stephen Chow Sing-chi God of Cookery, ενώ ήταν και βοηθός φωτογραφίας για σκηνοθέτες όπως οι Ma Chor-sing και Chan Chi-ying.

Το ατύχημα ωστόσο, επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας ηθοποιών και συνεργείων στα γυρίσματα.