Ο θρύλος της Brigitte Bardot στο Δαναό

brigitte
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το απόλυτο σύμβολο της ομορφιάς, η Brigitte Bardot, γίνεται αντικείμενο έρευνας στο ντοκιμαντέρ του David Teboul, «Bardot La Merprise» (Ο Μύθος της Μπριζίτ Μπαρντό), μέσα από ανέκδοτο, αρχειακό υλικό.

Μια μαγική ματιά στη σκοτεινή όψη της Brigitte Bardot, μια αναδρομή από την παιδική ηλικία ως το απόγειο της καριέρας της σταρ, μέσα από ανέκδοτο οικογενειακό αρχειακό υλικό, τις φωτογραφίες και τις ταινίες που έχτισαν τον μύθο της Μπε Μπέ, θα προβληθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναό.

Ο «Μύθος της Μπριζίτ Μπαρντό» (2013) είναι μια ταινία - ερωτική εξομολόγηση προς το σύμβολο Μπε Μπε, στην οποία ο σκηνοθέτης David Teboul Ντέιβιντ Τεμπούλ αναδεικνύει για πρώτη φορά τις αντιφάσεις μιας γυναίκας, που την εξουθένωσε η ίδια της η εικόνα.

REDACTION / GERY Gιrard

Συνδυάζοντας ανέκδοτο οικογενειακό, κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της και στιγμές από εκείνες που διαμόρφωσαν την εικόνα της στις ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια σύγχρονη ματιά και μια πρωτότυπη θεώρηση του μύθου της.

Το απόλυτο θηλυκό, το σύμβολο του σεξ των δεκαετιών ’50 και ’60, η διαχρονική προσωποποίηση της πλανεύτρας καλλονής, καθώς «Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» στο πρόσωπό της, η ιέρεια και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής, η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό, ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο στον κινηματογράφο «Δαναός», την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Πληροφορίες: Κινηματογράφος «Δαναός», Λ. Κηφισίας 109 - Αθήνα, τηλ.: 210 6922655. Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 16.00, τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ, η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. Διοργάνωση CineDoc με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.