Πολυβραβευμένα ελληνικά βαμπίρ από τη …Νορβηγία

norway
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η ταινία «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ είναι αναμφίβολα μία σκοτεινή, αλλιώτικη και πολύ χορευτική ταινία.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γ. Βεσλεμέ, σε σενάριο και σκηνοθεσία δικά του, σηματοδοτούν το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και μας μεταφέρουν στην Αθήνα του 1984.

Ο Βαγγέλης Μουρίκης στον πρωταγωνιστικό ρόλο υπόσχεται μία ακόμη μοναδική ερμηνεία. Μαζί του ως βρικόλακες (και όχι μόνο) οι Αλεξία Καλτσίκη, Daniel Bolda, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμίτσης αλλά και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε το καλοκαίρι στο φεστιβάλ του Karlovy Vary (7 Ιουλίου) ενώ μετά ταξίδεψε μέχρι το Τέξας για να επιστρέψει στο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου φέτος στην Θεσσαλονίκη. Εκεί κέρδισε τους εγχώριους κριτικούς και το κοινό.

Η υπόθεση αφορά στο βαμπίρ Ζανό, που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και αναζητεί απαντήσεις για να καταλάβει την πραγματικότητα, τι είναι ψέμα και τι αλήθεια. Ναρκωτικά, σεξ, φιλία, αγάπη, σχέσεις και…αίμα μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Η ταινία είναι σίγουρα  διαφορετική, με μία punk-cult αίσθηση να την περιλούζει κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές. Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Daniel Bolda, Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμίτσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood στον κινηματογράφο Άστυ σε μεταμεσονύχτια προβολή τα Σάββατα 03/01, 10/01, 17/01 και 24/01 στις 00.30 π.μ