Πέθανε η θρυλική νοσοκόμα της Προφητείας, Billie Whitelaw

whitelaw
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ηθοποιός Billie Whitelaw, η "τέλεια ηθοποιός" κατά τον Samuel Beckett, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γιος της.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Whitelaw πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής της στο Denville Hall, ένα γηροκομείο για ηθοποιούς στο βόρειο Λονδίνο, το οποίο είχε δημιουργήσει ο εκλιπών πλέον, Richard Attenborough.

Ο γιος της, Matthew Muller μιλώντας για τη μητέρα του, ανέφερε ότι εκτός από πολυβραβευμένη ηθοποιός ήταν μία "απίστευτα στοργική μητέρα". " Θα μου λείψει πάρα πολύ... Είναι δύσκολο το να ξέρεις τι να πεις όταν η μητέρα σου έχει πεθάνει. Απλά θέλω ο θεατρικός κόσμος να ξέρει τι συνέβη".

Ο γιος της ανέφερε ακόμα ότι η μητέρα του δεν ήταν καλά τον τελευταίο χρόνο και η υγεία της επιδεινώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες. "Έφυγε γρήγορα και ήρεμα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη" είπε χαρακτηριστικά.

Η Whitelaw έγινε ευρύτερα γνωστή για την ερμηνεία της ως διαμονική νοσοκόμα στην Προφητεία το 1976, ενώ το 2007 εξέπληξε στην κωμωδία Hot Fuzz. Ωστόσο, ήταν περισσότερο γνωστή για τη θεατρική της πορεία, ιδιαίτερα τις ερμηνείες της στη δουλειά του Samuel Beckett.

Η ίδια μιλώντας σε συνέντευξή της το 1997 είχε πει "Ο θάνατος δεν είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που με φοβίζουν στη ζωή. Το να ανέβω στη σκηνή και η κουρτίνα (της σκηνής) να σηκώνεται με φοβίζει περισσότερο."

Η Billie Whitelaw πέθανε χθες τα ξημερώματα αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την κηδεία της.