Τόλμη και Γοητεία: Τι κάνουν σήμερα οι Φόρεστερ;

bold
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ναι, οι γνωστοί της Τόλμης και Γοητείας. Του Λος Άντζελες με τον οίκο μόδας. Ο Έρικ, η Στέφανι, ο Ριτζ, η Καρολάιν, η Μπρούκ. Η παλιοπαρέα ντε!

Θα μου πεις «μα καλά πώς σου ‘ρθε αυτό;». Μακάρι να ‘ξερα και μακάρι να μπορούσα να το ξεχάσω. Αλλά μάταια. Ίσως η προοσκαρική περίοδος και οι απονομές να με έκαναν να σκεφτώ τον αδύναμο ηθοποιό. Εκείνον που κάποτε (το 1987) ξεκινούσε με όνειρα να υποδύεται ένα μέλος της πλούσιας αυτής και ιντριγκαδόρικης παρέας και  σήμερα 27 χρόνια μετά συνεχίζει να νομίζει ότι έτσι, έστω παρ’ ελπίδα θα μπορέσει και αυτός μια μέρα να πατήσει ένα ρημάδι κόκκινο (πιο πιθανό όμως ανεξαρτήτου χρώματος) χαλί, μοκέτα ό,τι να ναι.

Αλλά δεν θα τα καταφέρει, λογικά. Ίσως πάλι να χρειάζεται να ρίξουμε λίγο το κινηματογραφικό επίπεδο, έτσι για την ισορροπία.

Τι κάνει λοιπόν ο πάτερ φαμίλιας Eric Forrester; Το πραγματικό του όνομα είναι John McCook και σε ό,τι θέλετε να σας ορκιστώ, ούτε που το είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι ο …κύριος Eric. Απτόητος, αγέραστος. Εγώ τέλειωσα σχολείο, σπούδασα (κάμποσα χρόνια), έφυγα, γύρισα και έχω επίσης κάμποσα χρόνια υπηρεσίας και εκείνος εκεί. Αλώβητος να σχεδιάζει (ενδεχομένως με το ίδιο μολύβι ακόμα) συνολάκια. Χαρτί για χαρτί δεν έχει αφήσει αχρωμάτιστο. Χαρά στο κουράγιο του.

Η σύζυγος δε η κυρία Stephanie Forrester, η οποία – τι έκπληξη- ούτε αυτή τη λένε έτσι; Susan Flannery το πραγματικό της όνομα, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη φαμίλια. Βασικά την πέθαναν. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερή αποχή. Έκλεισε πρώτα τα 2.498 επεισόδια- σύμφωνα με κάποιοες πηγές- έβγαλε πλήρη σύνταξη και μάλλον έφυγε με εθελούσια αποχώρηση.

Η γυναίκα-μυστήριο/δηλητήριο και τελικά μέλος της οικογένειας, η πανούργα, σύζυγος/αδερφή/ερωμένη «Αναστασία» (πατέρα και υιού δηλαδή Forrester), η Μπρούκ παραμένει και αυτή δυναμικά στον οίκο μόδας. Μαζί με τον κύριο Eric, είναι οι μακροβιότεροι της σειράς. Katherine Kelly Lang το όνομά της – γνωστό ήταν αυτό- σύμφωνα με πηγές έχει ...γράψει 3.543 επεισόδια, το οποίο το αναφέρω αλλά δεν το πολυπιστεύω, γιατί τι έκανε καμιά χιλιάρα επεισόδια παραπάνω από την οικογένεια Forrester, όπως αναφέρουν ίδιες πηγές; Σκούπιζε το πλάτω; Γιατί αν θυμάμαι καλά φτωχή ήταν αυτή στην αρχή.

Τέλος πάντων, χίλια πάνω χίλια κάτω (η σειρά συνολικά έχει περίπου 6.700 στο σύνολο) τα κατάφερε και με πολλή υπομονή και επιμονή φέτος (ναι φέτος) ήταν υποψήφια για τον Α΄ γυναικείο ρόλο στα …ημερήσια Emmy, αυτά της σαπουνόπερας. Πέρυσι είχε προταθεί για Β' γυναικείο αλλά δεν τα κατάφερε να κερδίσει. Πολύ πείσμα πάντως αυτή η Μπρούκ.

Ο έρωτάς της, ο Ronn Moss (ναι αυτό το όνομα το θυμάμαι από όταν ερχόταν στην Ελλάδα και γινόταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις «Έφτασε ο Ριτζ» και οι γυναίκες φανς παρατούσαν άντρα και παιδιά και έτρεχαν για μία φωτογραφία μαζί του, τότε με φιλμ οι φωτογραφικές - άλλη αγωνία). Ο Ronn ήταν ο γόης Ριτζ της οικογενείας των Forrester, από την οποία …αυτομόλησε το 2012 για να κάνει καριέρα (παλιά μου τέχνη κόσκινο) στο The Bay, μία τηλεοπτική σειρά, που, παρά την παρουσία του, έχει κερδίσει το κοινό.

Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν όμως χωρίς τη Joanna Johnson. Την Caroline Spencer,  τη γυναίκα που μάλλον έχει πεθάνει, αναστηθεί, ξαναπεθάνει, επιστρέψει ως δίδυμη αδερφή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της κινούμενης εικόνας. Η ξανθιά Joanna παραμένει στα ίδια χρώματα και μπαινοβγαίνει ακόμα στην Τόλμη και Γοητεία, όποτε τη χρειαστούν. Έτσι κάνουν οι φίλοι. Καριέρα-καβάτζα δε λέγεται αυτό;

Για το Θορν αρνούμαι να μιλήσω, γιατί ο πρώτος ήταν χαρακτηριστικός αλλά τον άλλαξαν πολύ σύντομα (και πολύ στενοχωρήθηκε μία θεία μου τότε και συμπάσχω ακόμα) αλλά δε θα μπορούσα να κάνω το ίδιο για την Dr. Taylor Haynes, την Hunter Tylo, όπως την ξέρουν στην εφορία. Όταν πρωτοεμφανίστηκε όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό: μα τι κούκλα! Σήμερα, παραμένει το ίδιο γοητευτική, πολύ πιο πλαστική, χωρίς καμία απολύτως εξέλιξη. Έχει όμως στα ατού της δύο υποψηφιότητες: Hottest Female Star και το 1995 και το 1999 μάλιστα, έστω και αν δεν κέρδισε ποτέ. Την είχε απαγάγει/ αγοράσει και ένας μαχαραγιάς κάποτε αυτή ή κάνω λάθος;

Extra (άχρηστη) info: σε 60 επεισόδια του 2014 είδαμε και την Alison, την οποία υποδύθηκε η Theodora Greece. Κοιτάτε με απορία; Θα σας τη λύσω: Πρόκειται για την κόρη του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννα Μαρίας, το προτελευταίο τους παιδί, που κάνει καριέρα (;) στα τηλεοπτικά δρώμενα. Ποιος το περίμενε!

Για οποιαδήποτε πληροφορία έχετε για τη γνωστή οικογένεια παρακαλώ επικοινωνήστε. Μη με αφήνετε να ζω στο σκοτάδι.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]