Sex and the City: στιλιστικά, οικονομικά και άλλα μυστικά

carrie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η τηλεοπτική σειρά, που απενοχοποίησε τη γυναίκα των 90s, το Sex and the City, αγαπήθηκε, μισήθηκε, χλευάστηκε και τελικά παρακολουθήθηκε από όλους.

Πλέον μετράμε σχεδόν 11 χρόνια από το τελευταίο, εξιλεωτικό για τη σχέση της Carrie και του Mr. Big, επεισόδιο, An American Girl in Paris: Part Deux που προβλήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2004 κλείνοντας τη σειρά.

Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια την ξαναείδαμε την παρέα και στην τηλεόραση αλλά και στη μεγάλη οθόνη, όχι με την ίδια επιτυχία ή ευφυΐα της σειράς είναι η αλήθεια, υπάρχουν κάποια πράγματα που σιγά σιγά μαθαίνουμε..

Και θα ξεκινήσω από αυτό που μου έκανε εντύπωση: η τουτού φούστα, που φοράει η Sarah Jessica Parker, στους τίτλους αρχής κόστισε μόνο 5 δολάρια. Οι ενδυματολόγοι την αγόρασαν από ένα μαγαζί με vintage ρούχα (ακόμα ψάχνω τη διεύθυνση).

Η SJP δεν εμφανίζεται σε κανένα επεισόδιο ολόγυμνη παρά μόνο με εσώρουχα ή πλάτη. Αντίθετα, οι φίλες της έδειξαν πιο πολλά. Εκείνη είχε όρο στο συμβόλαιό της.

Οι διευθύνσεις των κοριτσιών (λέμε τώρα) ήταν: Carrie: 245 East 73rd St, Samantha: 300 Gansevoort Street, Charlotte: 700 Park Avenue, Miranda: 331 West 78th St. Kαμία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Η Kim Cattrall (Samantha Jones) απέρριψε 2 φορές το ρόλο μέχρι να την πείσει ο φίλος του Darren Star να γυρίσει έστω τον πιλότο. Το όνομα του Mr.Big, από την άλλη αναφέρεται μόνο στο τελευταίο επεισόδιο ενώ μόλις το 2008 το είπαν στην ταινία Sex and the City: John James Preston.

Η κοκκινομάλλα Cynthia Nixon είναι φυσική ξανθιά και αναγκάστηκε να βάφει τα μαλλιά της για το σόου. Επίσης δεν έχει τρύπες στα αυτιά της για σκουλαρίκια και όλα ήταν με κλιπ.

Το σόου έγινε τόσο δημοφιλές, που υπάρχει και πρόγραμμα ξενάγησης στα τουριστικά γραφεία, που επισκέπτονται τα μέρη που πήγαιναν οι πρωταγωνίστριες.

Η μόνη που δε μετακόμισε ποτέ στη σειρά ήταν η Carrie.

Στο επεισόδιο 13 της 3ης σεζόν «Escape from New York» παίζει και ο Matthew McConaughey και υποδύεται τον εαυτό του. Ο ρόλος αρχικά είχε γραφτεί για τον Alec Baldwin, ο οποίος αρνήθηκε. Μετά ρώτησαν τον George Clooney, ο οποίος ήθελε μεν, δε μπορούσε δε. Mετά απευθύνθηκαν στον Warren Beatty, που αρνήθηκε και τελικά κατέληξε στον σήμερα βραβευμένο με Oscar, McConaughey.

To 2012, το διάσημο διαμέρισμα της Carrie πουλήθηκε για 9.65 εκατομμύρια δολάρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς η Carrie κάνει 92 ερωτήσεις.

Καμία από τις πρωταγωνίστριες δε φόρεσε ποτέ το ίδιο ρούχο σε επεισόδιο που είχε φορέσει στο παρελθόν. Εξαίρεση, ένα γούνινο παλτό που φόρεσε η Carrie στο τελευταίο επεισόδιο και το είχε βάλει μία ακόμα φορά στον πρώτο κύκλο.