Αυτή είναι η Eπιτροπή της Berlinale 2015

aronofsky
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, τα ονόματα αυτών που θα καθίσουν δίπλα στο Πρόεδρο της Επιτροπής Darren Aronofsky και θα αποφασίσουν για το ποιος θα πάρει φέτος τη Χρυσή Άρκτο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κινηματογραφικής διοργάνωσης, δίπλα στον σκηνοθέτη θα δούμε τον Γερμανό ηθοποιό Daniel Brühl, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Good Bye, Lenin! το 2003 αλλά θα δούμε επίσης δίπλα στην Helen Mirren με το Woman in Gold του Simon Curtis, τον Bong Joon-ho, το σεναριογράφο και σκηνοθέτη από τη Νότιο Κορέα που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο αγγλόφωνο σινεμά με το υπέροχο Snowpiercer αλλά και τη Martha De Laurentiis, τη σύζυγο του Dino De Laurentis και γνωστή παραγωγό, που έχει στο ενεργητικό της την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Steven King αλλά και το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό Hannibal.

Η Claudia Llosa από το Περού είναι δημιουργός της δικής της εταιρείας παραγωγής, όπου με το The Milk of Sorrow κατέκτησε το 2009 το Βερολίνο αλλά και μία υποψηφιότητα για Oscar Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Στην επιτροπή και η γνωστή και αγαπημένη Γαλλίδα ηθοποιός Audrey Tautou, η οποία με την ερμηνεία της ως Αμελί άνοιξε την πόρτα του Χόλιγουντ αλλά και του παγκόσμιου σινεμά.

Τελευταίος, αλλά σίγουρα όχι λιγότερος σημαντικός, στη φετινή επιτροπή του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου, ο Αμερικανός δημιουργός Matthew Weiner, που από το 2007 μας κέρδισε με τους δικούς του Mad Men. Στα ορόσημά του επίσης, σεναριακές δουλειές όπως το Becker, The Naked Truth και The Sopranos, στο οποίο ήταν και παραγωγός.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 15 Φεβρουαρίου.