Έτοιμοι οι θηλυκοί Ghostbusters

ghostbusters
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Εδώ και καιρό ακούμε για τη νέα θηλυκή έκδοση του Ghostbusters. Τα ονόματα ανακοινώθηκαν και είναι οριστικό.

Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones και Kate McKinnon είναι η πρωταγωνιστική ομάδα, παρά τα «διαδικτυακά παρακάλια» της Gillian Anderson για ένα ρολάκι στην ταινία.

Ο Paul Feig από τη θέση του σκηνοθέτη παίρνει μαζί του το δίδυμο των Melissa McCarthy και Kristen Wiig, με τις οποίες είχε συνεργαστεί το 2011 για την ταινία Bridesmaids. Η ταινία έφτασε στα Oscar με την McCarthy να βρίσκεται υποψήφια β΄ γυναικείου ρόλου και την Wiig να διεκδικεί μαζί με τη συνεργάτιδά της Annie Mumolo, χρυσό αγαλματίδιο σεναρίου.

Προσωπική εκτίμηση: καλή κωμωδία για το είδος της, όχι και για βραβεύσεις τέτοιου βεληνεκούς βέβαια, ειδικά στην περίπτωση της McCarthy, που μου φάνηκε προκαθορισμένος ο ρόλος και τα όποια τετριμμένα αστεία της. Αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι στην περίπτωση των Ghostbusters, οι κυρίες των Bridesmaids θα σεβαστούν το παρελθόν και θα αποφύγουν παλιές, γνώριμες συνήθειες τύπου κακής επιθεώρησης, γιατί το μόνο που θα καταφέρουν εάν το κάνουν είναι να καταρρακώσουν μία κλασική ταινία των 80s και να επωμιστούν τις συνέπειες. Προσωπικά πολύ φοβάμαι ότι ενδέχεται να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά μέχρι να δω, ελπίζω για το καλύτερο.

Οι υπόλοιπες κυρίες της ομάδας είναι παλιές γνώριμες τoυ Saturday Night Live. H Leslie Jones δε διαθέτει κάποιο αξιόλογο καλλιτεχνικό παρελθόν ενώ η Kate McKinnon έχει να επιδείξει 2 Emmy για το Saturday Night Live.

To σενάριο υπογράφει η Katie Dippold, η οποία είχε γράψει το The Heat, την κωμωδία επίσης του Paul Feig με τη Melissa McCarthy στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ ο Ivan Reitman είναι πλέον στην παραγωγή και όχι στη σκηνοθεσία, όπως στα 2 πρώτα Ghostbusters.

Ωστόσο, όπως μας πληροφόρησε μέσω twitter ο νυν σκηνοθέτης Paul Feig «Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου 2016. Save the date!».