O Matthew McConaughey γεννήθηκε για να τρέχει ξυπόλυτος

mcconaughey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Έσμιξε ο ταλαντούχος Matthew McConaughey με τον έτερο ταλαντούχο -επίσης Matthew αλλά Michael Carnahan αυτή τη φορά (είναι ο σεναριογράφος του World War Z κ.λπ)- και το αποτέλεσμα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ο δεύτερος Matthew ανέλαβε να μεταφέρει σεναριακά τη νουβέλα του Christopher McDougall, Born To Run: A Hidden Tribe, Super Athletes, And The Greatest Race The World Has Never Seen. Σε απλά ελληνικά, για να καταλαβαινόμαστε, το βιβλίο μιλά για μία φυλή Ινδιάνων που έχει το χάρισμα να τρέχει καλύτερα και από τους Αμερικανούς υπεραθλητές.

Οι Ινδιάνοι αυτοί μάλιστα μπορούν να διανύσουν 100 μίλια (κάντε τη μετατροπή σε χιλιόμετρα εσείς, μην τα θέλετε όλα δικά σας πια) χωρίς να εμφανίσουν τα γνωστά προβλήματα των αθλητών μεγάλων αποστάσεων.

Ο Matthew o…δεύτερος έφτιαξε το σενάριο και ο Matthew ο δικός μας, ο McConaughey μιας και επανήλθε σωματικά μετά την οσκαρική ταλαιπωρία του Dallas Buyers Club, συμφώνησε να αναλάβει τoν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πιο αναλυτικά, η ιστορία του βιβλίου μιλά για το πώς ένας βραβευμένος δημοσιογράφος και συχνά τραυματισμένος δρομέας, έφτασε μέχρι το Μεξικό και συγκεκριμένα την απομονωμένη περιοχή των Copper Canyons για να ανακαλύψει τους υπερταλαντούχους αυτούς Ινδιάνους Tarahumara, οι οποίοι μπορούν να τρέχουν χωρίς τραυματισμούς και χωρίς ξεκούραση.

Το βιβλίο έμεινε 178 εβδομάδες στη λίστα με τα best seller των New York Times και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το κίνημα των ξυπόλητων δρομέων (barefoot running movement), μίας πρωτοποριακής κίνησης για την άσκηση, που επηρέασε τον τρόπο εκγύμνασης την τελευταία δεκαετία και οδήγησε στη δημιουργία ειδικών αθλητικών παπουτσιών, που εξομοιώνουν το τρέξιμο σα να είσαι ξυπόλητος.

Το φιλμ είναι μία παραγωγή των Di Bonaventura Pictures, Outlaw Productions και LD Entertainment σε συνεργασία με τους Mickey Liddell, Deb Newmyer και Lorenzo di Bonaventura, που είναι τα κεφάλια της χρηματοδότησης.

Στη σκηνοθεσία θα δούμε τον J.C. Chandor, του βραβευμένου A Most Violent Year, ενώ δίπλα στον McConaughey θα δούμε και τον Mark Wahlberg.