O Παράλογος Άνθρωπος του Woody Allen

allen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Όχι, δεν πρόκειται για την αυτοκριτική του Αμερικανού δημιουργού αλλά για τη νέα του ταινία που τιτλοφορείται «Irrational Man».

Το αν θα είναι …αυτοβιογραφική, δεν το γνωρίζω γι' αυτό ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι τώρα. Ο Woody Allen, αδιάκοπος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, συνεργάζεται για 8η φορά με τη Sony και κυκλοφορούν τη νέα του ταινία, που πλέον έχει και επίσημα τον τίτλο Irrational Man σε παραγωγή Gravier Productions.

Εννοείται ότι η πλοκή κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό αλλά αυτό που  ξέρουμε είναι ότι στο πρωταγωνιστικό team θα δούμε τους Jamie Blackley (If I Stay, Snow White and the Huntsman), Joaquin Phoenix (Inherent Vice, The Master), Parker Posey (A Mighty Wind, The House of Yes) και την τελευταία μούσα του Allen, Emma Stone (The Help, The Amazing Spider-Man), η οποία φέτος διεκδικεί το πρώτο της χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία της β΄ γυναικείας ερμηνείας για την υπέροχη εμφάνισή της στο Birdman του Iñárritu, την ταινία που τη βραδιά των Oscar θα «ακούσει» το όνομά της 9 φορές.

Η Stone είχε συνεργαστεί με τον Woody Allen και στην τελευταία του ταινία το Magic in the Moonlight (Μαγεία στο Σεληνόφως), δίπλα στον Colin Firth, χωρίς όμως το φιλμ να καταφέρει να συγκινήσει ιδιαίτερα κοινό και κριτικούς.

Την παραγωγή του Irrational Man έχουν αναλάβει οι Letty Aronson, Stephen Tenenbaum και Edward Walson. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε ακόμα αλλά υπολογίζεται ότι θα βγει στις αίθουσες μέσα στο χρόνο.