Ισόβια στο δολοφόνο του «American Sniper»

sniper

Chris Kyle - Eddie Ray Routh.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πεζοναύτης Eddie Ray Routh, για τη δολοφονία του πραγματικού «American Sniper» (Ελεύθερου Σκοπευτή) Chris Kyle και του φίλου του Chad Littlefield.

Η ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής» σε σκηνοθεσία Clint Eastwood διεκδίκησε φέτος 6 Oscar, μεταξύ των οποίων αυτό της Καλύτερης Ταινίας και του Α΄ Ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του Bradley Cooper ως Chris Kyle. Η ιστορία συντάρραξε το σινεμά και σε επίπεδο κριτικής και εισητηρίων αλλά στην περίπτωση της κινηματογραφικής μεταφοράς μιας πραγματικής ιστορίας, μάλλον η ίδια η ζωή κλέβει την παράσταση.

Στο Stephenville του Τέξας, χθες το δικαστήριο αρνήθηκε να δεχτεί ότι ό ένοχος έπασχε από παράνοια και ψύχωση και καταδίκασε τον πρώην πεζοναύτη Eddie Ray Routh σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του «πρωταγωνιστή» του Clint Eastwood και του φίλου του το 2013.

Αφού απορρίφθηκε αρχικά το αίτημα της θανατικής ποινής, ο 27άχρονος πρώην πεζοναύτης αυτόματα «έριξε» την ποινή του σε ισόβια. Τα θύματα, οι Kyle and Littlefield είχαν πάει στο πεδίο βολής Rough Creek Lodge and Resort με τον Routh στις 2 Φεβρουαρίου του 2013, όταν η μητέρα του Rοuth ζήτησε από τον Kyle να βοηθήσει τον γιο της, που αντιμετώπιζε προβλήματα. Τα μέλη της οικογένειας του Rοuth  ισχυρίστηκαν ότι ο ένοχος έπασχε από μετα- τραυματικό σοκ μετά την επιστροφή του από το Ιράκ και τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή.

Στην έξοδό τους αυτή ο Routh πυροβόλησε και σκότωσε τους Kyle και Littlefield. Τα πτώματα των δύο ανδρών ανακάλυψε ένας υπάλληλος του resort στις 5 μ.μ. Και οι δύο είχαν πυροβοληθεί πολλές φορές. Σχεδόν 45 λεπτά αργότερα, οι αρχές είπαν ότι ο Routh είχε πάει με το φορτηγό του Kyle στην αδερφή του και ομολόγησε ότι μόλις είχε σκοτώσει 2 άντρες. Εκείνη κάλεσε την αστυνομία και αργότερα ο δράστης συνελήφθη σπίτι του.