Pulp Fiction... να τα εκατοστήσεις

pulp
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το Pulp Fiction, η επική ταινία του Quentin Tarantino, έχει…γενέθλια.

Η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ανεξάρτητη ταινία του υπέροχου Quentin Tarantino, είναι cult. Κλασική. Must. Καθήλωσε το κοινό. Κέρδισε τους κριτικούς. «Τίναξε» τα ταμεία. Και εννοείται πως ακόμα τη λατρεύουμε.

Φέτος το Pulp Fiction κλείνει τα 20 χρόνια από την Α΄ προβολή και φυσικά θα το γιορτάσουμε στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema με καθημερινές προβολές στις 21:30 έως τις 4 Μαρτίου. Έξι υποψηφιότητες για Oscar, ένα χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο, Χρυσή Σφαίρα, Bafta, Χρυσός Φοίνικας, επτά προβολές, τέσσερις ιστορίες, ένας αριστουργηματικός σκηνοθέτης.

Το φιλμ νουαρ του Quentin Tarantino που τον εδραίωσε ως τον μέγα auter του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά μοιάζει πιο σημερινό από ποτέ. Η υπόθεση – που μάλλον τυπικά την αναφέρω καθώς ποιος δεν έχει δει το κινηματογραφικό αυτό διαμάντι- πραγματεύεται 4 ιστορίες σε πραγματική χρονολογική σειρά: H ανάκτηση ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα από τους δύο γκάνγκστερ εκτελεστές Vincent Vega (John Travolta) και Jules Winnfield (Samuel Jackson) και "Η Περίπτωση της Μπόνι", Tο Δείπνο, Mia Wallace (Uma Thurman) και Το Χρυσό Ρολόι.

Ο Jules Winnfield και ο Vincent Vega δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Marsellus Wallace (Ving Rhames). Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Jules αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Wallace κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Butch Coolidge (Bruce Willis), να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι' αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Wallace.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η έβδομη τέχνη: Harvey Keitel, Tim Roth, John Travolta, Samuel Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Steve Buscemi, Christopher Walken, Kathy Griffin κ.λπ και εννοείται ο ίδιος ο Tarantino ως Jimmie Dimmick.

Everybody be cool this is a robbery!, η Μισιρλού «ξυπνά» 57 χρόνια μετά την πρώτη της εκτέλεση σε μία αγαπημένη διασκευή και μία γεύση από το τρέιλερ πριν την προβολή επιβάλλεται.

Πληροφορίες: ΑΛΚΥΟΝΙΣ New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42 - 46, Πλατεία Βικτωρίας, 210-8220008, 210-8220023, έως την Τετάρτη 4 Μαρτίου.