4 ελληνικές ταινίες στην Αγορά του 17ου ΦΝΘ

fnth2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –Εικόνες του 21ου Αιώνα, που διεξάγεται από τις 13 ως τις 22 Μαρτίου, αποτελεί πλέον θεσμό στην κινηματογραφική ιστορία.

Φέτος, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,  η οποία  υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe MEDIA, φιλοξενεί 4 ελληνικές ταινίες στο τμήμα Docs in Progress.

Τα Docs in Progress είναι συνολικά 7 ταινίες από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς και παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στη φετινή διοργάνωση. Φέτος, για πρώτη χρονιά στα Docs in Progress, η ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc προσφέρει βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ.

Οι ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο τμήμα Docs in Progress είναι οι εξής:
1) Lafcadio Hearn: His Journey to Ithaca, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιάνναρη και παραγωγή Hisami Kuroiwa, Eric Nyari. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή ΗΠΑ/ Μεγάλη Βρετανία/ Ιαπωνία/ Ελλάδα με εταιρείες παραγωγής τις Journey to Ithaca, LLC σε συμπαραγωγή της Eve Gabereau (Soda Pictures).

2) Ο πιο μακρύς δρόμος. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου. Παραγωγή: Δάφνη Πανοπούλου. Εταιρεία Παραγωγής: Stefi & Lynx, Συμπαραγωγή: Taavi Vartia (Taavia Productions). Με την υποστήριξη: ΝΕΡΙΤ, Ελλάδα/ Φινλανδία.

3) Επόμενη στάση: Ουτοπία. Σκηνοθεσία: Απόστολος Καρακάσης.  Παραγωγή: Marco Gastine. Εταιρεία Παραγωγής: Minimal Films. Συμπαραγωγή: Carl Ludwig Rettinger (Lichtblick Film) με την υποστήριξη: ΕΚΚ, ΝΕΡΙΤ, Ελλάδα/ Γερμανία.

4) Καθώς και σε ελληνική συμπαραγωγή, η ταινία All the Rage σε σκηνοθεσία: Michael Galinsky, Suki Hawley, David Beilinson και παραγωγή: Michael Galinsky. Εταιρεία Παραγωγής: Rumur σε συμπαραγωγή των David Beilinson, Πάνος Παπαχατζής (Argonauts Productions) και με την υποστήριξη: Kickstarter, ΗΠΑ/ Ελλάδα.

Giannis&Manos

Παράλληλα, το Docs in Τhessaloniki / EDN Pitching Forum 2015 διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe ΜEDIA, στο πλαίσιο της Αγοράς Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ. To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching. Με αυτό τον τρόπο, δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το έργο τους, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι στο Docs in Thessaloniki / EDN Pitching Forum 2015 φέτος συμμετέχει και ένα project με ελληνική συμπαραγωγή: The Forest in Me σε σκηνοθεσία: Rebecca E. Marshall, παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Kasia Skibinska, Nicole Stott, Mark Johnston, plays2place productions, (Ελλάδα / Μεγ. Βρετανία).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης.