Oι 24 διαφορετικές προσωπικότητες του Leonardo di Caprio

dicaprio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Από το 1994, οπότε και βρέθηκε για πρώτη φορά υποψήφιος για Oscar B΄ ανδρικού ρόλου, ο Leonardo Di Caprio έχει... γράψει 5 ευχαριστήριους λόγους και κάθε χρόνο πηγαινοέρχεται στο Dolby (πρώην Kodak) Theatre με την κρυφή σκέψη «μήπως φέτος είναι η χρονιά μου;».

21 χρόνια αργότερα, η στιγμή του δεν έχει έρθει. Μήπως όμως πλησιάζει απειλητικά; Γιατί το λέω αυτό; Επειδή η απόφασή του για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «The Crowded Room» μοιάζει πιο …οσκαρική από ποτέ.

Η ταινία είναι καρφωμένη στο μυαλό του Leo εδώ και καμία 20αριά σχεδόν χρόνια και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει επιμονή και υπομονή. Πλέον είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με τη New Regency, η οποία μάλλον θα αναλάβει την υλοποίησή της. Η υπόθεση της ταινίας είναι συγκλονιστική. Είναι η πραγματική ιστορία (η ακαδημία κινηματογράφου αγαπά τις βιογραφίες άρα πιο κοντά στα Oscar), του Billy Milligan, όπως τη μεταφέρει στο βιβλίο του από το 1981 ο Daniel Keyes.

O Milligan ήταν ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ, που κατάφερε να πείσει την αμερικανική δικαιοσύνη ότι δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τις ληστείες και τους 3 φόνους, που διέπραξε αλλά οι 24 διαφορετικές προσωπικότητές του.

Η New Regency έχει ήδη τα δικαιώματα του βιβλίου εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Leo από την άλλη πρωτοενδιαφέρθηκε να μεταφέρει την ιστορία στην οθόνη το 1997. Στα γερά χαρτιά τα ονόματα των Jason Smilovic και Todd Katzberg για τη σεναριακή μεταφορά με τον DiCaprio φυσικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο, εάν βέβαια του αρέσει όπως «βγαίνει» ο χαρακτήρας. Μέχρι η ιδέα αυτή να γίνει πραγματικότητα εμείς θα αρκεστούμε να δούμε τον DiCaprio στο The Reverant του βραβευμένου με 3 Oscar σκηνοθέτη Alejandro González Iñárritu με τους Tom Hardy, Will Poulter και Domhnall Gleeson στους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους, που βγαίνει στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2016.