Στα χαρακώματα ο κύριος Grey

grey
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Αφού κατέκτησε τα ταμεία των κινηματογράφων σε όλη την υφήλιο και την καρδιά (για το σώμα ούτε λόγος πια) της Dakota Johnson σε όλες τις… αποχρώσεις της, ο Mr. Grey δηλαδή Jamie Dornan έβαλε πλώρη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο λόγος; Για να πρωταγωνιστήσει στο πολεμικό θρίλερ «Anthropoid» που θα σκηνοθετήσει ο Sean Ellis, υποψήφιος για Oscar ταινίας μικρού μήκους (Cashback) το 2004, σε ηλικία 34άρων ετών μάλιστα.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του Reinhard Heydrich, του στρατηγού των SS που οδήγησε τα γερμανικά στρατεύματα των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία, αποκτώντας το παρατσούκλι «Ο σφαγέας της Πράγας». Δύο εξόριστοι Τσεχοσλοβάκοι στρατιώτες - που θα υποδυθούν οι Jamie Dornan (Mr.Grey) και Cillian Murphy- εκπαιδεύονται από τους Βρετανούς και ρίχνονται με αλεξίπτωτα στην πατρίδα τους για να εκπληρώσουν την  αποστολή τους, που φέρει το όνομα Anthropoid (Ανθρωποειδής), δηλαδή να δολοφονήσουν τον Heydrich.

Το σενάριο ανήκει στον ίδιο τον σκηνοθέτη και στον Anthony Frewin, πρώην βοηθό του Stanley Kubrick και συγγραφέα και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο στην Πράγα.